Foto: Shutterstock
Ja plāno atpūtu Albānijā, viena no lietām, ko vērts izbaudīt ir brīvdabas termālie baseini, ko iespējams atrast pēc atslēgas vārdiem "Llixhat e Benjes".
Tos iespējams meklēt netālu no skaista un vēsturiska tilta, kas šķērso zilu upi. Tā savu krāsu ieguvusi, pateicoties koncentrētajam sulfīda daudzumam, tāpēc apkārtnē sajūtams izteikts aromāts, kas pie sirds visiem gan neies. Tomēr skati ir fantastiski! Tiltiņu un zilo upi papildina klinšaina aiza un tālumā ainavu izrotā vareni kalni – tie ir skati, ko vērts redzēt savām acīm.

Skaistās upes tecējuma pavadīts un klinšu ieskauts, arī meklējams šis brīvdabas spa un izslavētie termālie baseini, ko iecienījuši gan vietējie, gan apkārtnes viesi.

Galvenokārt patīkami siltais ūdens netraucēti plūst pa upi, tomēr – kad ļaudis atklāja šīs vietas burvību, tagad tas ieplūst arī daudzajos baseinos, kur iespējams pabaudīt siltā ūdens burvību kādā dzestrā dienā. Lai arī cik vilinoša šķiet laika baudīšana šajā vietā, pašos termālajos baseinos, kā minēts ceļvedī "Into Albania", ieteicams pavadīt 20 līdz 25 minūtes un ar to būs gana.

Foto: Shutterstock

Daudzi uzskata, ka ūdenim piemīt dziednieciskas īpašības, tāpēc savā vizītē termālajos baseinos nāksies sastapt arī vietējos, tomēr šie baseini atrodas salīdzinoši noslēgtā vidē, tāpēc būs iespējams sajust arī privātumu, skaidrots ceļvedī "Atlas Obscura".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!