Foto: Shutterstock
La Digue neapšaubāmi ir viena no populārākām Seišelu salām. Ik gadu tā piesaista tūkstošiem tūristu, kuri steidz apmeklēt visvairāk fotografēto pludmali pasaulē (Anse Source d'Argent). Savukārt par salas mazāk populāro, bet ne mazāk interesanto fenomenu kļuvis nelielais automašīnu skaits, kas palīdz pasargāt La Digue skaistumu, raksta portāls "BBC Travel".

Sala ir vien 10 kvadrātkilometrus liela, bet tā lepojas ar savu neaprakstāmo dabas krāšņumu, kuru izdevies saglabāt, ierobežojot automašīnu izplatību. Pašlaik salā ir vien 60 automašīnas, kas, starp citu, ir ievērojams pieaugums salīdzinājumā ar 20. gadsimta beigām, kad salas teritorijā bija aptuveni 10 automašīnas. Daļēji tas saistīts ar individuālo transportlīdzekļu īpašumtiesībām: šeit nav atļauts braukt ar automašīnām, ja vien tās nesniedz sabiedrisko pakalpojumu.

La Digue salas iedzīvotājiem automašīnas nav nepieciešamas, tādēļ ikdienā viņi pārvietojas ar velosipēdiem. Tas kļuvis par vietējo tradīciju un dzīvesstilu, ko atbalsta arī tūristi. "Ir zināms, ka La Digue ir velosipēdistu sala. Tāpēc arī tūristi salas apceļošanai izvēlas velosipēdus, kaut arī ir daži tūristi, kuri priekšroku dod automašīnām. Taču tādu nav daudz," "BBC Travel" stāsta Treviss Milss, kuram La Digue pieder velosipēdu nomas uzņēmums.

La Digue kļuvusi par Seišelu salu eko galvaspilsētu un īstu dārgakmeni. Tā kā salas pludmali klāj senlaicīgi akmeņi, bet mežos mīt reti sastopamas putnu sugas, kurām draud izzušana, ļoti svarīgi saglabāt velo tradīciju, kura saglabā unikālo dabu un piesaista tūristu uzmanību ar savu 21. gadsimtam neraksturīgo vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!