Foto: Shutterstock
Tie, kas "saslimuši" ar ceļošanu, zina, ka ar katru braucienu atkarība veidojas arvien lielāka. Jau tagad daudzi sāk plānot nākamā gada braucienus un arī slavenais ceļvedis "Lonely Planet" publicējis 2018. gada tendenču izvērtējumu, izveidojot dažādus ceļojumu galamērķu topus. Šoreiz vairāk par tām vietām, kuras vērts apmeklēt, bet kur ceļojums neizmaksās ļoti dārgi.

Interesanti, ka nākamgad "Lonely Planet" kā pašu izdevīgāko un interesantāko galamērķi ieteicis kaimiņu galvaspilsētu Tallinu!

Tallina, Igaunija

Foto: Shutterstock

Lansarote Kanāriju salās, Spānija

Foto: Shutterstock

Arizona, ASV

Lapasa, Bolīvija

Foto: Shutterstock

Pilsētas Polijā

Foto: Shutterstock

Polija kaut kā pamanījusies gadiem saglabāt zemas cenas un tomēr piedāvāt lieliskus pakalpojumus un interesantas apskates vietas, kas vēl joprojām daudziem ir noslēpums un pārsteigums.

Protams, Krakova piesaista lielus tūristu pūļus, bet cenas tur vienalga ir zemākas nekā netālajā Prāgā vai Berlīnē. "Lonely Planet" Krakovu pat sauc par Eiropas nenovērtētāko pērli. Vairāk par to lasiet šeit.

Savukārt valsts ziemeļos ir Gdaņska, kas var lepoties ar atjaunotu seno pilsētu un fantastisku pludmali, kā arī piekrastes ainavu. Lieliski un netāli galamērķī ir arī Toruņa, Ļubļina, Tarnova, kas var priecēt ar vēsturisku skaistumu (bieži gan atjaunotu, nevis pa īstam senu), turklāt bez milzīgiem tūristu pūļiem. Nedēļas atvaļinājumam Polija ir īstā vieta.

Ja laika ir vairāk, noteikti vērts doties arī uz brīnišķīgajiem kalniem. Zakopane daudziem Latvijas ceļotājiem jau ir labi pazīstama, turklāt par tiešām zemu cenu var baudīt kvalitatīvu atpūtu, tāpat kā Belovežas nacionālajā parkā. Par ceļojumu uz Tatriem lasiet šeit.

Arī vietējais transports nav dārgs, īpaši, ja izdodas atrast speciālos piedāvājumus, kas mēdz būt pat tikai viens eiro par biļeti vienā virzienā pāri visai valstij. Tāpat arī ēdienu un naktsmītņu cenas Polijā rāda patīkamu ainu.

Vairāk par Polijas apskates objektiem lasiet šeit.

Savīra, Maroka

Foto: Shutterstock

Savīra (Essaouira) ir neliela pilsētiņa Atlantijas okeāna krastā. Ja jums patīk Maroka, bet jau esat bijuši Marakešā, tad Savīra būs lieliska, droša un arī maciņam draudzīga vieta, kurp doties atpūsties. Tāpat šī piekrastes pilsētiņa ir populārs vienas dienas izbraukuma galamērķis, ja esat apmetušies Marakešā. Tāpat var izmantot sabiedrisko transportu šajā maršrutā, ja esat ieradušies Marakešā ar kādu no zemo cenu aviokompānijām no Eiropas – tā ceļojums sanāks pavisam lēts un izdevīgs.

Foto: Shutterstock

Pilsētiņā netrūkst šauru ieliņu un aleju, tradicionālo pirts jeb hamama ēku, kā arī ļoti raksturīgu arābu kvartālu. Šī ir arī īstā vieta tiem, kam gribas noķert vēju, izbraucot ar kaitbordu vai izmēģinot kādu citu ūdenssporta veidu.

Krāsainajās riādās (izsmalcināta marokāņu māja) atradīsiet visai lētas naktsmājas, īpaši, ja ceļojat ar ģimeni vai nelielā grupā. Bet pati labākā ziņa ceļotājiem, kas gatavojas doties uz Maroku, iespējams, būs, ka ēdiens šeit ir izcils pat vietās, kur tas izmaksā niecīgas naudas summas, īpaši, ja izvēlaties vietējās jūras veltes.

Ko apskatīt Marokā, lasiet šeit.

Apvienotās Karalistes pilsētas

Foto: Shutterstock

Lejaskalifornija, Meksika

Foto: Shutterstock

Džeksonvila, ASV

Foto: Shutterstock

Džeksonvila ir pilsēta ASV Floridas štata ziemeļaustrumos pie Sentdžonsas upes ietekas Atlantijas okeānā. Džeka, kā to mīļi dēvē vietējie, nav tik dārgs brīvdienu galamērķis kā citas Floridas piekrastes pilsētas, par spīti tam, ka tur ir 35 kilometrus gara, skaista pludmale, sērfošanas paradīze un dzīvā ielu mūzika visās malās. Tāpat tur ir skaistā Sentdžonsas upes delta, ko iecienījuši laivotāji, kā arī Amerikas lielākā pilsētas parku sistēma, kur izbraukāties ar velosipēdu vai kārtīgi izstaigāties pilnīgi bez maksas. Pieejami arī ekskursiju izbraukumi ar kajakiem gida pavadībā.

Foto: Shutterstock

Pludmalē ir daudz iespēju baudīt barbekjū un dažādu kafejnīcu piedāvājumus. Šīs ēdināšanas iestādes parasti ir draudzīgas arī ģimenēm ar maziem bērniem. "Lonely Planet" kā piemēru atpūtai draudzīgām cenām min arī to, ka pinete alus vietējā alusdarītavā maksā tikai 3,50 dolārus jeb aptuveni 3 eiro.

Džeksonvilā arī naktsmītņu cenas vidēji ir zemākās štatā. Turklāt šī vieta atšķiras no citām ASV redzētām, un tajā būs sajūta, ka atklājat ko jaunu.

Hunaņa, Ķīna

Foto: Shutterstock

Šajā Ķīnas apgabalā apskates objektu ir, kā saka, "biezā slānī". Sākot jau ar Zhangjiajie dabas parku (vairāk šeit) un fantastiskajiem akmens meža stabiem – vairāk nekā 250 visdažādākās formas veidojumus varēsiet apskatīt vienā lielā kanjonā. Tāpat te ir garākais stikla tilts, kas atklāts pērn. Vairāk par to varat lasīt šeit.

Vēl viena lieta, ko nevar nepieminēt, ir Fenghuanga – brīnišķīga, vēsturiska pilsēta, kas vārda tiešā nozīmē atrodas uz Tuo upes.

Foto: Shutterstock

Ja viss šis jūs vēl nav iekārdinājis, tad vēl jāpiemin provinces galvaspilsēta Čanša Sjandzjanas upes krastā, kur dzimis Ķīnas komunistiskais līderis Mao Dzeduns, bet pati pilsēta ir vairāk nekā trīs tūkstošus gadu veca.

Turklāt pat Ķīnas mērogā šeit cenas ir pavisam zemas. Maltīte un naktsmītne te var izmaksāt pat mazāk par 10 eiro, arī smalka maltīte ar vietējiem, tradicionālajiem ēdieniem neizmaksāšot dārgi, raksta "Lonely Planet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!