Foto: LETA
Ja sestdien, 18.maijā būsiet Latgalē, "Delfi ceļojumi" piedāvā savu izlasi Muzeju nakts aktivitātēm zilo ezeru zemes muzejos.

1. Krāslavas Vēstures un mākslas muzejs papildus muzeja ekspozīcijas "Pieci airi"  apskatei un mākslinieces Ingūnas Levšas darbu izstādei "Aizgājušā laika atklāsmes" sestdien no plkst. 19:00 piedāvā iesaistīties "Kruoslovys amatnīku brolistes" meistardarbnīcās, doties izjādēs ar zirgiem, vērot vēstures ainu rekonstrukcijas, kā arī Krāslavas dāmu pavasara un vasaras tērpu skati.

2. Ludzas novadpētniecības muzejs aicinās atrast burtus kokos, piedalīties koku sugu atpazīšanas sacensībā, izziņas spēlē par dižkokiem, kā arī vērot Viļānu kultūras nama amatierteātra izrādi "Kas ir tas ir".

3. Daugavpils skrošu rūpnīca Muzeju naktī būs vērusi durvis savam muzejam, kurā iespējams uzzināt daudz vērtīga par to, kā senos laikos tapuši šaujamieroči un munīcija. Asu izjūtu cienītāji varēs doties uz šautuvi, bet balvu tīkotāji - piedalīties loterijā.

4. Balvu novada muzejs apvienos vecus un jaunus - atklās bērnu zīmējumu izstādi "Putni", aicinās tikties ar apkārtnes vecajiem ļaudīm, kuru atmiņu stāstus ir pierakstījuši skolēni. Pilsētā gaidāmas ģimeņu orientēšanās sacensības, meklējot apkārtnes vēsturiskos kokus.

5. Latgales Kultūrvēstures muzejs Rēzeknē atklās izstādi - "Ko slēpa zemes dzīles pirms "Zeimuļa"  nokrišanas" par to, kādi dārgumi atrasti blakus pilskalnam - vietā, kur šobrīd ir viens no Rēzeknes lepnumiem - kultūras centrs "Zeimuļs". Vakarā paredzēta balle, kurā uzstāsies Rēzeknes Zaļo pakalnu koris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!