Sākot ar 20. maiju, Kurzemes plānošanas reģions uzsācis akciju aktīvākam dzīvesveidam "#takoKurzemē". Tās mērķis ir veicināt visus iedzīvotājus iet dabā, iepazīt dabas takas un dalīties ar saviem atklājumiem sociālajos tīklos, pastāstīja projekta "Dabas tūrisms visiem" vadītāja Alise Lūse.

Daloties ar savām bildēm un iespaidiem sociālajos tīklos ("Facebook", "Instagram" vai "Draugiem.lv") , izmantojot tēmturi "#takoKurzemē", reizi nedēļā tiks izraudzīts viens laimīgais, kas saņems īpašu balvu no projekta "Dabas tūrisms visiem" – somu ar takošanai noderīgu inventāru. Akcija ilgs visu vasaru un tās laikā ceļotāji ir aicināti takot arī Lietuvas takās, šajā gadījumā lietojot tēmturi "#takaisperLietuvą".

Balvu ieguvēji katru nedēļu tiks izziņoti Kurzemes plānošanas reģiona "Facebook" profilā un mājaslapā, daloties ar uzvarētāja bildēm.

No akcijas dalībniekiem sociālajos tīklos organizatori sagaida gan vienkāršas, ikdienišķas, ģimeniskas bildes ar takošanas piedzīvojumiem, gan skaistus dabas skatus, gan, protams, kādu īpašu un neparastu kadru.

Informācijai par Kurzemes un Ziemeļlietuvas takām iespējams izmantot arī jauno dabas taku ceļvedi, kas ietver informāciju par vairāk nekā 80 dabas takām un ir pieejams visos Kurzemes novadu tūrisma informācijas centros, kā arī tiešsaistē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!