Foto: Shutterstock

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" no 2021. gada 4. jūnija plāno uzsākt regulāros lidojumus jaunā maršrutā starp Rīgu un Edinburgu Apvienotajā Karalistē. Aviokompānija lidojumus starp abām pilsētām ieplānojusi divas reizes nedēļā ar lidmašīnām "Airbus A220-300".

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda: "Mēs ar prieku paziņojam par mūsu otro galamērķi Skotijā, līdz ar to paplašinot lidojumu klāstu starp Latviju un Apvienoto Karalisti. Papildus jaunajam maršrutam "airBaltic" arī turpina piedāvāt ērtus un drošus savienojumus starp Rīgu un Londonu, Aberdīnu un Mančestru Apvienotajā Karalistē."

Edinburgas lidostas vadītājs Gordons Devars uzsver: "Mēs vienmēr meklējam jaunus maršrutus un esam priecīgi uzņemt "airBaltic" Edinburgas lidostā, lai savienotu Skotijas un Latvijas galvaspilsētas. Mēs zinām, ka cilvēki ar nepacietību gaida ceļošanas iespējas, līdzko apstākļi to ļaus, un mēs vēlamies piedāvāt pozitīvas emocijas ar jauniem galamērķiem, un Rīgu noteikti cilvēkiem vajadzētu iepazīt un izbaudīt, jo tā ir viena no Baltijas valstu skaistākajām pilsētām."

Pasažieru veselība un drošība ir "airBaltic" galvenā prioritāte. Kā uzsver aviokompānijas pārstāvji, lidsabiedrība ieviesusi plašus veselības aizsardzības pasākumus un lidojumus organizē saskaņā ar atbildīgo institūciju rekomendācijām. Plašāk ar lidsabiedrības veselības aizsardzības pasākumiem iespējams iepazīties te.

Savukārt turpinājumā "Tūrisma Gids" piedāvā apskatīt, ko tad īsti apskatīt vienā no Lielbritānijas daļām, proti, Skotijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!