Pildot pavasarī doto solījumu atjaunot nu jau par tradīciju kļuvušos "Ceļotāju stāstu vakarus", kuros sapņi mijas ar īstenību, 2.oktobrī plkst.18.30 Valmieras Tūrisma informācijas centrā (TIC) viesosies ziemeļu ekspedīciju organizators un piedzīvojumu mednieks Andris Jākobsons.

"Pirmais vakara viesis šajā sezonā būs neremdināmais izaicinājumu meklētājs Andris Jākobsons, kurš savā stāstu vācelītē glabā tik daudz piedzīvojumu, ka varētu pietikt veselam ducim stāstnieku," informēja Veronika Časnoviča, Valmieras tūrisma informācijas speciāliste. "Jākobsons organizējis divas Grenlandes kontinentālā ledāja traversa ekspedīcijas, devies slēpju pārgājienā, vienatnē apceļojot tālāko ziemeļu apdzīvoto salu arhipelāgu, kā arī solo ekspedīcijā pievarējis Dienvidu puslodes augstāko punktu – Akonkagvu. Tā varētu turpināt vēl un vēl."

Skaidrojot, kas liek meklēt, sapņot un iecerēto īstenot, Andris stāsta: "Jebkurš piedzīvojums man ir kā iekšēja nepieciešamība, dvēseles stāvoklis un sava veida reliģija. Šķiet, ka pasaules atklājējs manī sēž jau no bērnības. Pirmās atmiņas saistās ar aptuveni astoņu gadu vecumu, kad, veroties pasaules kartē un gandrīz neko nezinot par "lielajām ekspedīcijām", sapņoju par ceļojumiem nezināmajā pasaulē."

Tie klausītāji, kuri nepacietībā gaida 2.oktobri, aicināti ielūkoties šī gada vasarā izdotajā Andra Jākobsona dienasgrāmatas miniatūrās "Vārdi ceļmalas putekļos". Lai gan dalība "Ceļotāju stāstu vakaros" ir bez maksas, vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, rakstot e-pastu tic@valmiera.lv, ierodoties personīgi Valmieras TIC vai zvanot pa tālruni 64207177.

Pagājušajā sezonā ar Portugāles bagāto kultūrvēsturisko mantojumu un gūtajām sajūtām klātesošos iepazīstināja bijusī Vidzemes Augstskolas rektore asociētā profesore Vija Daukšte. Elpu aizraujošus un smieklu pavadītus stāstus klāstīja pasaules apceļotāji un stāstu sērijas "100 latviešu stāsti" autori Ģirts Smelters un Kristaps Jēkabsons. Tūra Heijerdāla (Thor Heyerdahl) vārdu – "Robežas? Es nekad neesmu tās redzējis. Esmu tikai dzirdējis, ka tās eksistē dažu cilvēku prātos" – aktīvs sekotājs Kārlis Bardelis pastāstīja par piedzīvojumiem uz polārā loka. Savukārt, pirmās sezonas noslēgumā Aiva Lāce klātesošos ieintriģēja ar gada garumā uzkrātiem piedzīvojumiem Kamčatkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!