Nemaz nav jaunums, ka Dubaijā visu dara ar vērienu. Ja ceļ debesskrāpi, tad augstāko pasaulē. Ja veido atrakciju parku, tad trases šeit būs garākās un ātrākās, kas atrodamas uz zemes. Arī lielais karstums nav šķērslis, lai uzceltu veselu slēpošanas kūrortu, bet tūristiem par prieku iekārtots botāniskais dārzs ar lielāko dabīgo ziedu daudzveidību. Šogad februārī ar vērienu atklāts "Nākotnes" muzejs, un, kā viņi paši, vai, precīzāk, šeihs Mohammeds bin Rašids Al Maktoums reklamē – tas atrodas pasaulē skaistākajā ēkā.

Sanitai Bučiniecei bija iespēja apskatīt šo unikālo muzeju, kura ekspozīcijas ir patiesi prātam neaptveramas. Viņa saka: "Kā labi zinām, par gaumi un skaistuma izpratni viedokļi mēdz atšķirties. Taču muzeja ēka neapšaubāmi ir interesanta, futūristiska un līdz detaļām pārdomāta. Savukārt pats muzejs – pilnīgi noteikti ir apmeklējuma vērts. Ļoti aizraujoši ir kopā ar muzeja pavadoņiem doties nākotnes izpētē dažādās jomās – sākot no kosmosa apguves līdz pat fantastiskai augu transformācijai, nākotnes materiālu un tehnoloģiju iepazīšanai. Lai nezustu jaunatklājuma prieks, par muzeja ekspozīciju labāk detaļās nestāstīt."

Muzeja ekspozīciju veidoja vieni no pasaulē zināmākajiem dizaineriem un māksliniekiem. Izcilāko prātu un talantu apkopojums deva iespēju izveidot tādus interjerus un ekspozīcijas, kas pilnībā neatbilst tradicionālajam priekšstatam par muzejiem. Bučiniece apraksta redzēto: "Esam pieraduši, ka muzejos eksponāti tiek sargāti no pieskārieniem, taču šeit viss ir tieši pretēji – šeit katrs stāvs aicina mijiedarboties un sajust."

Nākotnes muzeja ēka ļoti izceļas apkārtējo debesskrāpju ielokā. Tā projektu izstrādāja "Killa Design" arhitekti, bet sarežģīto konstrukciju – "Buro Happold" – inženieru konsultāciju uzņēmums. Tā formai ietver vairākus simbolus – apļveida ēka atspoguļo ideju par cilvēci, bet zaļais uzkalns, uz kura izvietota ēka, simbolizē Zemi, turpretī tukšums – nezināmo nākotni. Eiropietim nesaprotami raksti, kas caurvij gan ēkas ārpusi, gan atrodami arī interjerā, ir šeiha Mohammeda bin Rašida Al Maktuma citāti, atveidoti kaligrāfijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!