Foto: Privātais arhīvs

Ralfu Jāni Grīnfeldu (26) pazīstu jau kopš vidusskolas laikiem, kad kopā strādājām skolēnu padomē. Jau tad šķita, ka Jelgava un, iespējams, pat Latvija viņam būs par šauru, taču nebiju iedomājusies, ka profesionālā karjera viņu aizvedīs līdz par saulainajai un ekskluzīvajai Dubaijai. Pašlaik Ralfs strādā vienā no pasaules prestižākajām aviokompānijām "Emirates Airline" ("Emirates") un trīs gadu laikā apceļojis vairāk nekā ceturtdaļu visas pasaules. Par to, kā viņš izvēlējies šādu karjeru, par tās plusiem, mīnusiem un piedzīvojumiem Ralfs runā aizrautīgi, taču ar vieglu humoru, jo patiesībā profesijas izvēle bijusi spontāna.


Kopumā par stjuartu Ralfs strādā piecarpus gadus un savu karjeru sāka jau studiju gados aviokompānijā “WizzAir”. Tolaik viņš studēja Rīgas Stradiņa universitātē starptautiskā biznesa programmā, kuras ietvaros bija devies “Erasmus” programmā uz Amerikas universitāti Bulgārijā. Lai arī Latvijā bija sarunāta prakse vienā no starptautiskajām grāmatvedības kompānijām, pēc labi pavadītā laika Bulgārijā viņu doma par vasaras pavadīšanu birojā vairs nesaistīja. Bija nepieciešams jauns plāns, jauna prakses vieta. Apstākļu sakritības dēļ Ralfs nolēma izmēģināt veiksmi “WizzAir”, un pārējais jau ir vēsture.

Viņš atminas, ka pirmais pusgads aviācijā bijis jāapvieno ar universitātes lekcijām, kas nemaz neesot bijis viegls uzdevums. "Tad bija tā, ka es ar lidmašīnu nolaižos, paguļu kādas piecas vai desmit minūtes stāvvietā, ceļos un braucu uz universitāti. Tad nosēžu lekcijās, paēdu, nomazgājos, samainu uniformu un dodos atpakaļ uz darbu," stāsta Ralfs.

Pēcāk, kad aviācijā jau bija nostrādāts kāds brītiņš, arvien vairāk nācies kolēģu vidū dzirdēt, ka darbs "Emirates" esot īpaši ekskluzīvs, tur labi maksājot un visiem darbiniekiem jādzīvo Dubaijā. Tomēr te bija kāds āķis – "Emirates" atlases process, kuru izturēt lemts vien retajam. "Es vienkārši izdomāju pamēģināt ar domu, vai tiešām tas ir tik neiespējami. Var teikt, izlēmu vienas dienas laikā," saka Ralfs, piebilstot, ka tajā pašā dienā rezervējis lidojumu uz Varšavu, kur tobrīd notikusi tuvākā darbinieku atlase.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!