Foto: Ekrānuzņēmums

Šajā nedēļa startējis jauns projekts – "reopen.europa.eu". Tā ir interaktīva karte, kurā ceļotāji vienuviet var aplūkot Eiropas Savienībā (ES) ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus.

24 valodās pieejamā karte sniedz informatīvu uzziņu par ES valstīs pieņemtajiem ierobežojumiem. Izvēloties konkrēto valsti, iespējams aplūkot vispārīgu par valsti aktuālo informāciju, atrast būtiskākās atbildes, kas saistās ar ceļošanu un pakalpojumu sniegšanu šajā valstī, kā arī izpētīt informāciju par noteiktajiem veselības un drošības aspektiem.

"Sabiedrības veselības aizsardzība joprojām ir mūsu prioritāte, tomēr mēs vēlamies, lai ikviens varētu izbaudīt brīvdienas, sanākt kopā ar ģimeni un draugiem un ceļot jebkurā nolūkā. Šis interaktīvais rīks sniedz informāciju, kas vajadzīga, lai varētu droši plānot ceļojumus un brīvdienas Eiropā, vienlaikus sargājot savu veselību," teikts mājaslapā.

Tāpat uzsvērts, ka informācija tiek regulāri atjaunināta un tās pamatā ir jaunākie pieejamie dati, ko sniegušas ES dalībvalstis un kas iegūti no citiem publiskiem un uzticamiem avotiem. Tomēr jebukurā gadījumā pirms kādu plānu kaldināšanas ir jāizvērtē vajadzība doties ārpus Latvijas un sīkāk jāizpēta situācija konkrētajā galamērķī.

Ar vietni iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!