Foto: Reuters/Scanpix

Amazones džungļos top Tall Tower Observatorija, kuras tornis būs augstāks par Eifeļa torņa. Šis ir Brazīlijas Nacionālā Amazones izpētes institūta un Vācijas Max Planck institūta kopīgs projekts, kurā plānots izmantot pašas jaunākās un modernākās tehnoloģijas, lai pētītu un novērotu pasaules lielākos lietus mežus un to"attiecības" ar atmosfēru. Observatorijai jāsāk darbs šī gada jūlijā, bet jau tagad pa lielu gabalu redzams oranžais tornis, Savukārt no torņa paveras neatkārtojams skats uz mūžamežu plašumiem.

Milzīgais tornis, kura augstums ir 325 metri, atrodas Sansebastio do Uatuma provincē Brazīlijā, un tajā, sākot no 2015. gada jūlija, tiks novērotas laika apstākļu un siltumnīcas efekta ilglaicīgās izpausmes. Tas atrodas aptuveni 170 kilometru attālumā no tuvākās pilsētas, Brazīlijas ziemeļos, un materiāli šim milzim, kas skaidrā laikā redzams no vairāku simtu kilometru attāluma, piegādāti pa grūti izbraucamiem ceļiem un upi, raksta travelandtourworld.com.

Foto: Reuters/Scanpix

Tā izmaksas ir aptuveni 8,4 miljoni eiro, un jaunajā zinātniskajā centrā plānots iegūt būtiskus datus par ekosistēmu un tās izmaiņām, kā arī klimata ietekmi uz pasaules lielākajiem lietusmežiem. 

Lietusmeži ir viens no pasaules pieprasītākajiem tūrisma galamērķiem, un ik gadu tos apmeklē simtiem miljoni tūristu. Tiek uzskatīts, ka tieši ekotūrisms šajā reģionā ir visperspektīvākā un videi draudzīgākā ekonomikas nozare, ko attīstīt, teikts thinkjungle.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!