Foto: AP/Scanpix



"Step into the Void!" jeb "Sper soli tukšumā!" - tā nosaukta jaunā izklaide Šamonī, Midi smailes virsotnē, Francijas Alpos. Šeit - vairāk nekā 3800 m augstumā - uzstādīta stikla platforma - kubs, kurā apmeklētājiem iespējams piedzīvot asas izjūtas un baudīt elpu aizraujošas ainavas, vēstī "The Guardian".

Apmeklētājiem paveras lielisks skats uz Alpu augstāko virsotni - Monblānu. Skatu platforma atvērta apmeklētājiem no sestdienas, 21. decembra. Platforma jau nodēvēta par "augstāko atrakciju Eiropā".

Kompānijas pārstāvji, kas strādājuši pie šī projekta trīs gadus, uzsver - stikla kubs izgatavots no trīs slāņos rūdīta stikla, kas spēj izturēt vēja ātrumu līdz 200 km/h. Apmeklētājiem karāties virs bezdibeņa esot pilnīgi droši.

Izdevums "The Guardian" vēstī - tiem, kas sadūšosies spert kāju kubā un arī atvērt acis - pūliņi atmaksāsies. Skats, kas paveras, ir neticami iespaidīgs. Iespējams, kādam vēl asākas sajūtas varētu sagādāt apjausma, ka līdz tuvākajai cietajai virsmai zem kuba ir 1035 metri.

Kuba priekšā atstāta neliela brīva atvere, tā ka pirms iekāpšanas stikla kubā, apmeklētāji var sajust uzvēdījam dzestro Alpu gaisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!