Foto: Publicitātes foto
Turpinot iepriekšējā gadā iesākto Līgo svētku noskaņas tematiku, Liepājā ir uzstādīti rotājumi, kas apspēlē tradīcijas ar jāņuguns iedegšanu. Tādējādi līdz pat Līgo dienai varēs sajust latviešu tradicionālo svētku klātbūtni arī pilsētā, "Tūrisma Gids" uzzināja Liepājas pilsētas būvvaldē.

"Līgo svētku mistērija tradicionāli saistās ar brīdi, kad līgošanas vietās iededz jāņuguni un kopā ar skanīgām dziesmām vakarā pavada un no rīta sagaida sauli. Arī šogad Liepājā šos tradicionālos rituālus stiprinās Rožu laukumā uzslietā Jāņu pūdele," par svētku noskaņas radīšanas procesu stāsta Liepājas pilsētas Būvvaldes galvenā māksliniece Agita Ansule.

Centrālajai svētku rotai, kā ik gadu, izvēlēta vietā Rožu laukumā – tā ir deviņus metrus augsta pūdele, kurai apkārt aplī pamīšus izkārtoti ratu riteņi un koka lāpas. Līdz pat Līgo svētkiem pūdeles grozā un lāpu degļos būs iedegta gaisma.

Ar izmērā mazākām pūdelēm izrotāts arī skvērs pie Imanta Kalniņa sienas gleznojuma Jūras un Graudu ielas krustojumā, kā arī sadalošā josla starp Zirņu un Ganību ielām Ezerkrastā.

Noskaņu papildina arī karodziņi ar latvju rakstu motīvu, kas izkārti pie apgaismojuma balstiem pie abām pilsētas robežām, Klaipēdas un Brīvības ielas posmos, kā arī uz Ganību un citām ielām.

Svētku noformējumu izstrādājis un uzstādījis SIA "First Service" pēc Liepājas pilsētas Būvvaldes sagatavotās iepirkuma dokumentācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!