Jūrmala izsenis bijusi saules un vasaras baudītāju iecienītākais galamērķis - kā nu ne, ja pilsētai vairāk nekā 20 kilometru garumā ir balta smilšu pludmale.

Tā kā šī vasara nelutina ar saulīti, tad piedāvājam arī trīs idejas, ko darīt Jūrmalā, ja sarodas mākoņi

Aizbrauciet apskatīt skaisto Bulduru dārzkopības vidusskolas dārzu

Šī ir vieta, kur tiek audzētas puķes visiem Jūrmalas apstādījumiem un apmācīti jaunie dārznieki. Tā kā praktiskas nodarbības ir neatņemama apmācību sastāvdaļa, tad pie skolas esošais dārzs pašā Lielupes krastā trīs gadalaikos no čertriem ir lielisks apskates objekts, kā arī ideāla vieta, kur uzņemt, piemēram, skastas kāzu fotogrāfijas. Un kā jau īsts dārzs, tas ir ļoti mainīgs - atbraucot pēc dažām nedēļām viss izskatīsies citādi.

Vairāk par dārzu lasiet šeit.

Apskatiet Raiņa un Aspazijas vietas, kas atjaunotas šogad

Vēl joprojām turpinās Raiņa un Aspazijas gads, tādēļ vērts apvienot atpūtu abu dzejnieku iemīļotajā pilsētā Jūrmalā, ar jauno apskates objektu apskati. Kad baltās smiltis un jūra jau nogurdinājusi, uzkāp līdz jaunajam Raiņa priežu piemineklim kāpās starp Jaundubultiem un Pumpuriem. Kā tur izskatījās, kad pieminekli pērnā gada rudenī atklāja, lasiet šeit.

Aizejiet uz izstāžu zāli Mākslas stacija Dubultu dzelzceļa stacijā, kur apskatāma izstāde “Lielzemes muzejs”. Tajā piedalās mākslinieki Andris Vītoliņš, Aigars Bikše, Kārlis Vērpe. Izstāde apskatāma līdz 24.septembrim.

Turpat blakus ir arī atjaunotā Aspazijas vasarnīca ar brīnumjauku muzeju un īsti jūrmalniecisku auru. Pasēdiet un atvelciet elpu starp reibinoši smaržojošajām rozēm pie dzejnieces pieminekļa. Tāpat var atgādināt, ka Jūrmalā ieeja visos muzejos ir bez maksas. Par Jūrmalas muzejiem lasiet šeit.

Skrituļojiet Lielupes krastā

Jūrmalas Sporta servisa centrs aicina skrituļot Majoru slidotavā, Rīgas ielā 1, Jūrmalā. Tā ir iespēja interesantai aktivitātei uz īpaši skrituļslidošanai paredzēta laukuma, turklāt ar skatu uz Lielupi un zem jumta, tādēļ arī pēkšņs negaiss netraucēs. Vairāk informācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!