Foto: Roberts Āboltiņš
Tuvojoties Ziemassvētkiem, katrs mēģina atrast svētku sajūtu, un došanās uz iemīļotajiem tirdziņiem ir viens no veidiem, kā to veiksmīgi realizēt. Aizvadītajā nedēļas nogalē, 16. decembrī, pie Valmiermuižas alus darītavas tika lustīgi ieskandināti Ziemas saulgrieži, pulcējot vairāk nekā 100 vietējo tirgotāju un svētku sajūtas ķērēju uz tirdziņu "Ar Gardu muti Valmiermuižā".

Ziemas saulgriežu tradīciju stāstus, dziesmas un dančus ierādīja jauniešu folkloras studija "Banga", kas uzbūra svētki gaisotni. Tirdziņa laikā ikviens varēja izzināt, kāds tad būs nākamais gads – viens savā izlietajā "laimītē" saredzēja kuģi, kas liecina par ceļojumu, bet cits izzīlēja, ka būs jāprecas. Mazākie apmeklētāji varēja rotāt piparkūkas un veidot svētku rotājumus. Līdz ar svinībām bija uzsnidzis arī sniegs, tāpēc viesi varēja gan doties izjādēs, gan vizināties ragavās kopā ar Valmiermuižas staļļa saimi.

Ne tikai mājražotāji un amatnieki, bet arī "Gardu muti" garškopji bija sagādājuši ko jaunu aukstajiem ziemas vakariem, galdā ceļot upeņu morsu.

Nākamais pasākums, svinības un tirdziņš plānots 3. februārī, un tas būs par godu Meteņdienas svinībām.

Gadskārtu svinības atbalsta: Valmiermuižas alus darītava, garškopju kustība "Gardu muti", Burtnieku novada pašvaldība, SIA "ZAAO".

Fotogalerijā vari atskatīties uz pasākuma norisi, un, iespējams, tas arī tevi uzrunās doties ārpus mājas un meklēt savu svētku sajūtu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!