Foto: DELFI / Andrius Ufartas

Lai radītu Ziemassvētku noskaņu, nebūt nevajag gaidīt, kad iedegsies lampiņas pilsētas "galvenajā" eglē – tieši tā nospriests Viļņā un mēnesi pirms Ziemassvētkiem pilsēta uzposta tik fantastiski, ka Rīga un Tallina var vienīgi apskaust. Neticat? Raugieties paši!

Viļņa šogad pārspējusi pati sevi. Kas zina, kāds tam ir iemesls – koronavīruss vai citu izklaižu neesamība? Bet varbūt Viļņas galvas jau sen bija nolēmuši šogad maksimāli sapucēt savu pilsētu? Jebkurā gadījumā – viņiem tas ir izdevies. Svētku rotā ir ne tikai centrālās ielas, bet arī klusākie un neuzkrītošākie stūrīši. Lampiņu virtenes, izteiksmīgas egles un dekorācijas piesaista vai ik uz stūra. Spoži mirdz gan pilsētas parki, gan veikalu skatlogi un fasādes.

Foto: DELFI / Andrius Ufartas

Jāpiebilst, ka rotāšanās trakumā kritusi ne tikai pilsēta, bet arī uzņēmēji un pat paši iedzīvotāji, turklāt neparastos un negaidīti radošos risinājumus atbalsta pašvaldība. Viļņā notiek sava veida sacensība par to, kā radīt Ziemassvētku noskaņu, kurā var piedalīties ikviens. Dalībniekiem vien jāpiereģistrējas un jāatrāda savas svētku rotājumu idejas, bet vēlāk lietuvieši balsojumā noteiks, kura bijusi skaistākā svētku dekorācija.

Starp citu, uzvarētājs iegūs ne tikai mūžīgu slavu un godu, bet arī naudas balvu – pirmās vietas ieguvējam tiek solīta 1500 eiro prēmija. Bet, kamēr konkurss vēl uzņem apgriezienus un balsojums nav sācies, palūkosim, cik raibi skaista šobrīd ir Viļņa!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!