Foto: Publicitātes attēli
Ja šai nedēļas nogalei plāni vēl nav izkaldināti, vērts pasmelties kādas idejas. Ko šajās brīvdienās iesākt? Ar dažiem Tukuma puses pasākumiem piedāvā iepazīties arī "Tūrisma Gids".

Sestdien, 3.novembrī, pulksten 10 Tukuma domes telpās visi laipni aicināti uz "Smukuma semināru". Šis Tukuma novada pašvaldības rīkotais pasākums norisināsies jau trešo gadu, lai iedvesmotu un papildinātu katra interesenta zināšanas par to, kā parūpēties par savu ziedu vai augļu dārzu, tādējādi ilgāk iepriecinot apkārtējos ar brīnumdaiļu skaistumu. Pulksten 10 būs iespējams nākt iedvesmoties lieliem darbiem savā dārzā kopā ar Tukuma tūrisma informācijas centra vadītāju Ingrīdu Smuškovu, uzzinot ko vairāk par tēmu "Tukums kā rožu un dārzu pilsēta ikdienā un tūrismā". Pēc tam norisināsies lekcija "Koku kopšanas pamatprincipi privātajās teritorijās", bet vēlāk notiks "Tukums Smukums 2018" uzvarētāju apbalvošana, pastāstīja Tukuma tūrisma informācijas centra pārstāve Aisma Austruma.

Adrese: Tukuma novada Dome, Talsu iela 4, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63122231.

Tās pašas dienas vakarā pulksten 18 Džūkstes Pasaku muzejā risināsies Spoku stāstu vakars, kas izklaidēs viesus sveču gaismā ar iespējām laimēt balvu pašam spocīgākajam spociņam un spocīgākā stāstiņa stāstītājam. Apmeklētājiem kopīgi būs iespējams radīt pasākumu ar izklaidi, tā noslēdzot aizejošo veļu laiku. Dalība pasākumā par simbolisku samaksu: skolēniem, studentiem, pensionāriem – viens eiro, pieaugušajiem 1,50 eiro, ģimenes biļete – 3 eiro.

Adrese: Lancenieku skola, Lancenieki, Džūkstes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26513314.

Foto: Publicitātes attēli

3. un 4.novembrī Tukuma mākslas muzejā risināsies Tukuma Mākslas skolas audzēkņu radošo darbu parāde līdzās oriģinālajiem izstādes "Plenērs" darbiem. Te būs iespēja apskatīt audzēkņu interpretācijas par Tukuma muzeja izstādes galvenajiem objektiem – mākslas darbu oriģināliem un nobaudīt Ingas Kalniņas un Sigitas Šternbergas audzēkņu radošo iztēles un asociāciju lidojumu par darbiem, kas ataino plenēru, tā aizsākumus, to nesto vēstījumu un gaisotni. Darbi apskatāmi abas dienas no pulksten 11 līdz 16.

Adrese: Tukuma mākslas muzejs, Harmonijas iela 7, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 25494677.

Ko vēl apskatīt gleznainajā Tukumā pusē, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!