Foto: Shutterstock

Itālijas pilsēta Portofino ieviesusi naudas sodu tūristiem, kuri pārāk ilgi uzņem selfijus populārās vietās. Pilsētas mērs Mateo Vakāva (Matteo Viacava) paziņojis, ka turpmāk jaunie noteikumi ļaus uzlikt tūristiem 300 ASV dolāru (pēc šī brīža valūtas – 275 eiro) lielu naudas sodu par kavēšanos ostas pilsētiņas fotogēniskākajās vietās, vēsta "Peta Pixel".

Portofino pilsētas mērs ieviesis divas "sarkanās zonas" ainaviskajā pilsētā, lai izvairītos no drūzmēšanās un lieliem pūļiem vietās, kur tūristi apstājas, lai uzņemtu selfiju, tādējādi traucējot organizētajām ekskursijām un cilvēkiem, kas gaida iekāpšanu kruīza kuģos. Cilvēkiem, kuri "pārāk ilgi" uzturēsies pie Itālijas Rivjēras pilsētas spilgtās krāsas ēkām un ikoniskās ostas, lai uzņemtu selfijus, tiks uzlikts minētais naudas sods.

Vakāva skaidro, ka šāds noteikums nepieciešams, lai pieliktu punktu "anarhiskajam haosam" un "izvairītos no bīstamām situācijām", ko izraisa gājēji, kad pūļa sastrēgumu dēļ pilsētas ielas ir pārpildītas, un cilvēki ir dzīvais šķērslis neatliekamās palīdzības dienestiem. Amatpersona uzsver, ka jaunie noteikumi nav paredzēti, lai atturētu tūristus viesoties Portofino, bet lai izvairītos no pārāk lielas cilvēku radītas burzmas.

"Mērķis nav padarīt šo vietu ekskluzīvāku, bet gan ļaut ikvienam izbaudīt mūsu skaistumu," saka Vakāva. "Mēs vēlamies izvairīties no bīstamām situācijām, ko izraisa pārāk lieli pūļi."

Jaunais sods tika piemērots jau Lieldienu brīvdienu nedēļas nogalē, kad pilsētā bija vērojams tūrisma pieaugums. Noteikumi "sarkanajās zonās" darbojas no rīta līdz pulksten 18 un būs spēkā līdz 15. oktobrim.

Mazajā Portofino pilsētā dzīvo nedaudz vairāk par 500 cilvēkiem, tomēr pēdējos gados tā kļuvusi aizvien populārāka tūristu vidū. Tēmturis #portofino "Instagram" izmantots vairāk nekā 1,2 miljonus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!