Jaunās tūrisma sezonas gaidās valstsvīra Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejs "Pikšas" aicina aktīvās atpūtas cienītājus, tūristus un arī dabas draugus iepazīt Zemgales līdzenumus Dobeles pusē. Lielisks veids kā iepazīt daudzveidīgās ainas, kultūrvēsturisko mantojumu un gūt pozitīvas emocijas ir doties izbraucienā ar velosipēdu pa kādu no velomaršrutiem, kas pārsteigs ikvienu.

Ar velomaršrutu var iepazīties brošūras kartē Nr.5, kā arī lejuplādējiet to šeit.

Par papildu velomaršrutiem (atbilstoši katra vēlmēm, fiziskajai sagatavotībai un iespējām) vairāk var uzzināt arī Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā "Pikšas".

Apceļojot Ulmaņa dzimto pusi, iepazīsiet lauku sētas, vēsturiskas vietas un darbīgus cilvēkus. Maršrutam raksturīga tipiskā Zemgales ainava – klajš, līdz pamalei tālu pārskatāms plašums, raženas labības druvas, dzelteni ziedoši rapši, grantēts ceļš bez kāpumiem. Tāpat velo braucējus priecēs muzeja tuvumā esošais ūdensrožu dīķis, pelēkais akmens ceļa sākumā, varenās liepas, sakoptā lauku sēta, aiz tā – līdzenie lauki un smaržīgās ziedu pļavas, pārliecināti maršruta veidotāji. Muzeja "Pikšas" apmeklētāji tiek aicināti uz atpūtu bez ikdienas steigas – kavēties atmiņās par pagātni un sapņos par nākotni.

Zemgales Tūrisma asociācija ir sagatavojusi velomaršrutu karti visiem velo entuziastiem un interesentiem, kuras mērķis ir informēt sabiedrību par dažādām, ar velo attīstību saistītām, aktivitātēm un veicināt izpratni par velo kultūru Latvijā.

Vairāk par Kārļa Ulmaņa dzimtas mājām "Pikšām" lasiet šeit.

Adrese: Pikšas, Bērzes pagasts, Dobeles novads.

www.piksas.lv

Kārlis Ulmanis bija Latvijas Republikas prezidents no 1936. gada līdz 1940. gadam. 1934. gada 15. maijā Kārlis Ulmanis rīko valsts apvērsumu, līdz ar kuru sākās autoritārās varas periods Latvijā. 1936. gada 11. aprīlī Kārlis Ulmanis pārņem Valsts un Ministru prezidenta amatu, pasludinot sevi par tautas vadoni. Viņš necieta ilgu vilcināšanos, bija izcili apdāvināts politiķis, kam raksturīga dzelzs griba, milzīga enerģija, rīkotāja un organizētāja spējas, fanātiska darba mīlestība, pieticība personiskajā dzīvē, dziļš un patiess patriotisms. Viņa pamatsaukļi bija: "Vienība, vadonība, latviskums", teikts Latvijas Valsts prezidenta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!