Tradicionāli, pašā vasaras un rožu plaukumā, Jaunmoku pilī tiek svinēti Dārza svētki! Šogad tie norisināsies 10. jūlijā. Dārza svētku apmeklētājus gaidīs daudzveidīgas izglītojošas un atpūtas aktivitātes visai ģimenei. Pasākumā laikā notiks koncerti, mājražotāju un amatnieku tirdziņš un dārza spēles, informē Informē Jaunmoku pils Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Šakina.

Šī gada svētku sauklis ir "Radīti Latvijā – iesakņoti rītdienā". Tas atspoguļo galveno svētku domu: vietējie, talantīgie mākslinieki, kuri dzimuši un auguši tepat Latvijā, ar saviem darbiem "dzen" saknes Latvijas nākotnei. Arī Jaunmoku pils vīzija turpmākajiem gadiem ir definēta divos vārdos – "Iesakņoti rītdienā", kas vedina mūs būt par zinātkāru sabiedrību, kas izprot savu kultūras mantojumu un aktīvi veido bagātu nākotni, stāsta Jaunmoku pils valdes locekle Aiva Logina

Dārza svētki tiks atklāti jau pulksten 12. Uzreiz pēc tam Torņa zālē notiks muzikāla pastaiga ar mākslinieci Kristīni Kutepovu, kuras izstāde "Dabas portreti" ir apskatāma Jaunmoku pils Torņa zālē no 1. jūlija līdz 18. septembrim.

Būs brīvi pieejama Mežaparka pastaigu taka, kas ir viens no šī gada jaunumiem. Tā ir izglītojoša aktivitāte visai ģimenei ar izzinošiem takas pieturpunktiem par dzīvo dabu mežā.

Tiem, kas vēl nav paviesojušies Jaunmoku pils muzejā, būs iespēja doties ekskursijā pils dāmas pavadībā. Tāpat paralēli pils teritorijā visas dienas garumā norisināsies dažādas radošas meistarklases, būs iespēja pūst lielos burbuļus, doties braucienos zirga pajūgā, kā arī uzspēlēt dārza spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!