Jaunmoku pils svētku gaidīšanas laikā saviem apmeklētājiem ir sarūpējusi vairākus pārsteigumus, kas būs interesanti ikvienam. Kā vēsta pils pārstāve Agita Šakina, Jaunmoku pilī ir atklāta izlaušanās istaba, kuras mērķis ir ar spēles elementiem izglītot sabiedrību par videi draudzīgu rīcību. 18. decembrī norisināsies tirdziņš un izrāde bērniem, bet svētku priekšvakarā, 23. decembrī apmeklētāji aicināti izbaudīt noskaņu Ziemassvētku koncertā ar Kasparu Zemīti un Elzu Rozentāli.

Pirmo reizi apmeklētājiem durvis ver Jaunmoku pils kompleksa Piena mājas pagrabs ar jaunizveidoto izlaušanās istabu "Zaļā meža melnie stāsti". Nokļūstot Sumpurņa alā, spēles dalībniekiem nākas atrisināt septiņus uzdevumus, lai izglābtu sagūstītos meža iemītniekus un paši izkļūtu no alas. Tā ir aizraujoša, izzinoša spēle visu paaudžu dalībniekiem, īpaši bērniem un jauniešiem. Izlaušanās istaba apmeklētājiem ir atvērta katru dienu no pulksten 9 līdz 17. Spēle ir piemērota 2-6 cilvēku lielai kompānijai, optimālais spēles ilgums ir viena stunda un ieejas maksa ir 30 eiro.

18. decembrī no pulksten 11 līdz 15 pils parkā norisināsies Ziemassvētku tirdziņš. "Aicinām dāvanas saviem mīļajiem un gardumus svētku galdam iegādāties no Latvijas mājražotājiem, amatniekiem, lietišķās mākslas meistariem, skaistumlietu un veselīgas pārtikas ražotājiem. Tirdziņa teritorija tiks norobežota un tā darbosies "zaļajā režīmā"," stāsta Šakina. Šajā dienā pulksten 13 Muižas ēkas Kolonnu zālē norisināsies jautra izrāde bērniem un viņu vecākiem "Kurš ir Ziemassvētku vecītis?". Biļetes ir nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un Jaunmoku pils Informācijas centrā.

Svētku priekšvakarā, 23. decembrī, pulksten 19 pils Kolonnu zālē notiks Elzas Rozentāles un Kaspara Zemīša svētku koncerts "TAS vakars". Kā norāda Jaunmoku pils mārketinga vadītāja Agita Šakina, mākslinieku koncertprogramma ir īpaši gatavota Ziemassvētkiem. Tajā iekļauti šī laika noskaņai un sajūtām atbilstoši skaņdarbi – dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas, tautā iecienītu latviešu komponistu Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa u.c. dziesmas, gan arī pašu mākslinieku oriģināldarbi. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un Jaunmoku pils Informācijas centrā. Pasākuma laikā darbosies arī restorāns.

"Iepriekš rezervējot, aicinām apmeklētājus baudīt gardu maltīti kādā no pils zālēm kā arī izmantot piedāvājumu nakšņošanai pils viesnīcā."

Savukārt Jaunmoku pils muzejs ik dienu no pulksten 9 līdz 17 saviem apmeklētājiem piedāvā apmeklēt pils un meža muzeja ekspozīcijas gida vai audio gida pavadībā, piedalīties orientēšanās spēlēs pa pili vai parku, izmēģināt dažādas muzejizglītojošās programmas kā, piemēram, "Ekspedīcija meža ekspozīcijā" un "Mammadaba Jaunmokās". Sniegotās dienās pils parku ir īpaši interesanti izstaigāt "Sniega čībās".

"Aicinām apmeklēt Jaunmoku pils kompleksu, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus!" uzsver Šakina.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!