Foto: Publicitātes attēli
21. decembrī ikviens ir aicināts uz īsteni tradicionālām, lustīgām un latviskām svētku aktivitātēm, sagaidot un godājot ziemas saulgriežus. Pasākums notiks jaunajā Dzīvesziņas un arodu sētā, kas nupat ver durvis pēc restaurācijas Jelgavas Vecpilsētas ielas kvartālā, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (TIC).

21. decembrī ikviens ir aicināts piedalīties pasākumā "Ziemas saulgrieži Vecpilsētā", kas notiks Dzīvesziņas un arodu sētā Vecpilsētas ielas kvartālā Jelgavā. Pirmā pasākuma daļa ir veltīta tradīciju izzināšanai. Laika posmā no 16.30 līdz 17.30 kopā ar latviskās dzīvesziņas pratēju un zāļu sievu Līgu Reiteri būs iespēja uzzināt daudz saistošu lietu par ziemas saulgriežu tradīcijām, svētku latviskajiem simboliem, kā arī iepazīt senās spēles un rotaļas. Dalībnieku skaits pasākuma pirmajā daļā ir ierobežots, telpas ēkā ir nelielas, tāpēc aicinām savlaicīgi pieteikties Jelgavas TIC.

Ziemas saulgriežu sagaidīšanas otrā daļa norisināsies brīvā dabā – Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmā no pulksten 17 līdz 20. Pagalms atdzīvosies caur dažādām latviskām aktivitātēm – būs gan kopīgā bluķa velšana, gan sadziedāšanās ar folkloras kopām "Dimzēns" un "Liepāre", latvju danči kopā ar Rīgas Danču klubu, visiem iesaistoties deju soļu jautrā izlekšanā, tāpat būs iespēja arī piedalīties tradicionālās rotaļās.

Čaklākie apmeklētāji un bērni aicināti uz radošajām darbnīcām, kur varēs izgreznot savu Ziemassvētku piparkūku, veidot priekšmetus no māla un puzurus, kā arī rotājumus no dabas materiāliem. Turpat pagalmā viesi varēs gan sasildīties pie ugunskura, baudot karstu zupu, gan izgaršot latviešu tradicionālaos ziemas ēdienus.

Lai atbilstoši latviskajām tradīcijām piešķirtu ziemas saulgriežu laikam īsteno noskaņu, ķekatu
jautrībai un atraktivitātei ikviens aicināts, ja vien iespējams, uz pasākumu ierasties ar latvisku masku vai tērpts ķekatnieku kostīmā. Atraktīvāko masku un tērpu īpašnieki pasākuma gaitā tiks pie balvām no Jelgavas TIC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!