Foto: Shutterstock
Ja jums vēl kaut kur apziņas apcirkņos ir dzīvs sapnis par pirātiem un jūras piedzīvojumiem vai tas ir aktuāli jūsu bērniem - apmeklējiet vienu no slavenākajiem okeānu kapsētu objektiem - "Peter Iredale" vraku!

"Peter Iredale" bija skaists četrmastu burinieks, kas 1906. gada 25. oktobrī devās ceļā no Oregonas piekrastes un uzskrēja uz sēkļa netālu no vietas, kur Kolumbijas upe ietek Klusajā okeānā.

Kuģim bija tērauda karkass un metāla plākšņu korpuss. Trīs no kuģa mastiem nolūza, taču neviens no kuģa pasažieriem netika ievainots - visi cilvēki veiksmīgi pameta kuģi un izglābās. Taču kuģis tā arī palika iestidzis smiltīs, kur tā vraks stāv vēl šobaltdien.

Šodien kuģa vraks ir ļoti populārs tūrisma objekts un viens no vislabāk pieejamajiem kuģu vrakiem visā Klusā okeāna kuģu kapsētā. Bēguma laikā, kad ūdens atkāpjas, tūristi var sasniegt vraku un izpētīt visu, kas palicis pāri no 87 metrus garā četrmastu burinieka. Interneta vietēs lasāmas jūsmīgas atsauksmes par šo objektu, un apmeklētāji īpaši iesaka ņemt līdzi bērnus.

Kuģis nosaukts sava saimnieka Pītera Airdeila vārdā, kuram piederēja vēl citi kuģi un kas bija labi zināma figūra biznesa aprindās Liverpūlē, Lielbritānijā, kur bija viņa kompānijas galvenais birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!