Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 17. decembrī, pulksten 18 Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina uz kopīgu vakara pārgājienu "Satiec zvērus tumsā!" Līgatnes dabas takās.

Pasākumā varēšot satikt Līgatnes meža Rūķi un viņa vadībā doties pastaigā pa Līgatnes dabas takām un apciemot tos dzīvniekus, kas tumsā neguļ - pūces, lūšus, mežacūkas un citus.
Lai gan cilvēkiem, tumsai iestājoties, gribas patverties savos mājokļos, daudzi dzīvnieki tieši šajā laikā sarosās, izlien no migām un slēptuvēm, uzsāk barības meklēšanu. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā – aktīvu, rosīgu, dažādu skaņu piepildītu.

"Pašlaik dabas un dzīvnieku iepazīšanai tumsā ir īpaši labvēlīgs laiks, jo dienas sarāvušās pavisam īsas, tumsa iestājas gana laicīgi, lai arī mazākie interesenti varētu piedalīties nakts pārgājienā. Turklāt koki un krūmi ir nometuši lapas, atsedzot daudz slēpņu un ļaujot mums vieglāk ieraudzīt dzīvniekus," norises laika izvēli komentē DAP Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Pasākumā darbosies arī Čaklā Rūķa Ziemassvētku darbnīca. Tajā būs iespēja gatavot dažādus rotājumus un līdzdarboties eglītes rotāšanā. Rūķi visus viesus cienās ar karstu tēju.

Pārgājiens sāksies pie Līgatnes dabas taku Informācijas centra. Līdzi jāņem kabatas lukturītis. Rūpējoties par savu labsajūtu, DAP aicina vilkt laika apstākļiem un pastaigai dabā piemērotu apģērbu.
Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

Vairāk par Līgatni un tās apskates objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!