Foto: Shutterstock
Sākot no šā gada 1. oktobra, Eiropas Savienības pilsoņiem, ceļojot uz Apvienoto Karalisti, par derīgu ieceļošanas dokumentu tiks uzskatīta tikai pase. Līdz ar to ID kartes vairs nebūs derīgs ieceļošanas dokuments Apvienotajā Karalistē, informē lidostas "Rīga" pārstāvji.

Ja plānots doties uz Lielbritāniju, sākot no oktobra, ieteikums savlaicīgi pārliecināties par pases esamību un tās derīguma termiņu. Tas ļaus izvairīties no liekiem pārpratumiem un nepatīkamiem starpgadījumiem pie dokumentu kontroles pirms izlidošanas.

Ja ES pilsonis dzīvojis Apvienotajā Karalistē pirms 2020. gada 31. decembra un reģistrējies pastāvīgā vai pagaidu iedzīvotāja statusam, ID karti varēs izmantot kā ieceļošanas dokumentu Apvienotajā Karalistē vismaz līdz 2025. gada 31. decembrim.

Papildu informāciju par ieceļošanas kārtību Apvienotajā Karalistē var iegūt Ārlietu ministrijas interneta vietnē šeit.

Pēdējā septembra nedēļā no starptautiskās lidostas "Rīga" iespējams aizceļot uz deviņiem galamērķiem Apvienotajā Karalistē. Statistikas dati liecina, ka septembrī vidēji uz Apvienoto Karalisti no Rīgas dodas vairāk nekā 4000 pasažieri nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!