Ja ceļojot pa ārvalstīm, jums ienāk prātā talkā ņemt žestu valodu, ir nianses, ko būtu vērts ņemt vērā. Vieniem un tie pašiem žestiem dažādās zemēs var būt dažāda nozīme. Lai izbēgtu no nepatīkamām situācijām, resurss "Lifehacker.ru" piedāvā skaidrojumu pieciem žestiem, no kuru lietošanas labāk atturēties.

Gaisā pacelts īkšķis

Savukārt - Tuvajos Austrumos ar gaisā paceltu īkšķi jūs negribot varat aizsūtīt cilvēku uz kādu ļoti nepieklājīgu vietu. Tāpēc, ja jums pēkšņi ir radusies vajadzība apstādināt garām braucošu automašīnu - pilnīgi noteikti ir vērts izdomāt citu veidu.

Zīme "OK"

Turcijā un Vācijā šo žestu var uztvert kā norādījumu uz pēc formas līdzīgu ķermeņa vietu vai homoseksualitāti. Sliktākajā gadījumā jūs riskējat ar šo žestu nosaukt kādu par idiotu.

Brazīlijā žests "OK" ir analogs paceltam vidējam pirkstam, kas, tātad, ir pilnīgi pretējs paziņojums tam, ko, iespējams, vēlējāties pateikt.

Miera zīme, radziņi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Atvērta plauksta

Piemēram, Grieķijā, cilvēku var šādi apvainot, pasūtot viņu "paši zināt uz kurieni". Šī tradīcija iesakņojusies vēl no Bizantijas laikiem, kad noziedzniekus sodīja, ar izstieptu roku noziežot viņu sejas ar netīrumu, pelnu un mēslu maisījumu.

Vēl šodien parādīt atvērtu plaukstu sarunas biedra virzienā, nozīmē simboliski noziest viņa seju ar to pašu nelāgo maisījumu - tātad apvainot.

"Pirksti gaisā" jeb "kaza"

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šie ir tikai daži piemēri. Vēl pirms došanās ceļā uz konkrēto valsti, vienmēr ieteicams iepazīties ar konkrētās valsts specifiku, lai jūsu miermīlīgie un draudzīgie nolūki netiktu sajaukti ar klaji nepiedienīgu izturēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!