Foto: Reuters/Scanpix

10. decembrī Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā Latvijas vēstniecība Korejā sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA), Somijas vēstniecību Korejā, Korejas tūrisma kompāniju asociāciju un aviokompāniju "Finnair" pirmo reizi organizēja plašu Latvijas tūrisma semināru, kurā iepazīstināja Korejas tūrisma jomas pārstāvjus ar Latviju un Baltijas valstīm, informē Latvijas Ārlietu ministrija.

Semināru atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Pēteris Vaivars, uzsverot, ka tūrisms ir viena no nozīmīgākajām Latvijas un Korejas nākotnes sadarbības jomām, kurai aktīvu uzmanību pievērsīs arī jaunatvērtā Latvijas vēstniecība Seulā. "Šobrīd Latviju apmeklē tikai daži tūkstoši korejiešu tūristu, kas, salīdzinot ar tās kaimiņvalstīm Japānu un Ķīnu, ir ļoti neliels skaits. Tas skaidrojams ar informācijas trūkumu par Latviju un tās piedāvātajām iespējām. Tagad mūsu vēstniecība kopā ar tās partneriem Latvijā un Korejā piedāvās pilnvērtīgu informāciju par iespējām Latvijā korejiešu valodā," uzsvēra Vaivars. Viņš pasākuma dalībniekus iepazīstināja arī ar vēstniecības izveidoto pirmo bukletu par Latviju korejiešu valodā.

TAVA direktora vietas pienākumu izpildītāja Inese Šīrava aicināja Korejas tūrisma kompānijas pievērst Latvijai lielāku uzmanību, papildinot esošos un izveidojot jaunus tūrisma ceļojumu produktus. "Mūsu valsts ar prieku uzņems vairāk korejiešu tūristu, lai viesiem sniegtu iespēju iepazīt Latvijas kultūrvēsturiskos objektus, kā arī izbaudīt skaisto dabu un latviešu virtuves piedāvājumus," uzsvēra Šīrava. TAVA aktīvi strādā ar Āzijas valstu tirgiem, lai popularizētu tūrismu uz Latviju.

Ar uzrunām uzstājās arī Somijas vēstnieks Korejā Mati Heimonens (Matti Heimonen) un Korejas tūrisma kompāniju asociācijas viceprezidents Kidžuns Hongs (Kijung Hong), akcentējot Latvijas interesanto tūrisma piedāvājumu. Prezentācijās TAVA Āzijas tirgu speciāliste Inguna Žīgure, tūrisma kompānijas Con-ex pārstāvis Jānis Vilciņš, Korejas tūrisma kompāniju asociācijas direktors Bjungsams Kims (Kim Byung-sam) un aviokompānijas "Finnair" pārstāvis Kilsu Čojs (Choi, Kil-soo) semināra dalībniekiem detalizēti izklāstīja Latvijas būtiskākos apskates objektus, Latvijas tūrisma nozares piedāvājumu, kā arī ērtākos savienojumus Korejas tūristu ērtākai nokļūšanai Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!