"Pamodini mani Laimīgajā zemē" ir īss (gandrīz bezvārdu), aizkustinošs Singapūras mākslinieka Džozefa Lī (Joseph Lee) komikss par vīriņu, kas ceļo pa pasauli, gluži kā Sprīdītis Annas Brigaderes pasakā, meklējot Laimīgo zemi. Viņš ļoti baidās, ka varētu pabraukt garām šai īpašajai vietai, tāpēc visu laiku līdzi nēsā plāksnīti, uz kuras ir uzraksts, kas lūdz viņu pamodināt, nonākot "Laimīgajā zemē". Tomēr neviens viņu nemodina, tāpēc viņš turpina ceļot…

Stāsta varonis apceļo visu pasauli, izmantojot dažādus transporta līdzekļus, nokļūstot gan Indijā, gan Ukrainas "Mīlestības tunelī", gan Itālijas laukos, Ziemeļpolā un tuksnesī. Viņš gan no šī krāšņuma neko īsti neredz, jo visu laiku ir iemidzis, tādēļ palaiž garām visu skaisto un jautro.

Autors šo stāstu uzrakstījis, lai pats sev atgādinātu, ka laime ir mūsos un mums visapkārt. Ka tā slēpjas mazās lietās, bet viss, kas mums jādara, ir jāatver acis un tā jāierauga. Džozefs Lī vēlas, lai pēc iespējas vairāk cilvēku redzētu un izlasītu viņa stāstu, tāpēc atļāva Tūrismagids.lv publicēt un tā nodot svētkiem atbilstošo ideju arī Latvijas lasītājiem.

Šo un citus Džozefa darbus var apskatīt arī viņa blogā: joseflee.wordpress.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!