Foto: Shutterstock

Zemestrīce, kas 6. februārī skāra Turciju un Sīriju, nodarīja smagus postījumus arī Gaziantepas pilij. Tā ir vēsturiska vieta Turcijas dienvidaustrumos, kuru iecienījuši tūristi, vēsta CNN.

Gaziantepas senā pils smagi cieta 7,8 magnitūdu zemestrīces laikā, kas notika 6. februārī agri no rīta. "Vairāki bastioni pils austrumu, dienvidu un dienvidaustrumu daļā tika nopostīti zemestrīces laikā," ziņoja Turcijas valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

"Sabruka arī pie pils esošā balsta siena. Atsevišķos bastionos tika novērotas lielas plaisas," teikts ziņojumā. Daļēji sabruka arī vēsturiskās Širvanu mošejas kupols un tās austrumu siena. Mošeja, kas atrodas blakus Gaziantepijas pilij, tika celta 17. gadsimtā.

Arheoloģiskie izrakumi liecina, ka pils pirmo reizi tika uzcelta kā sargtornis mūsu ēras otrajā un trešajā gadsimtā, kad te valdīja romieši. Savukārt mūsdienīgu izskatu pils ieguva Bizantijas imperatora Justiniāna valdīšanas laikā (527.–565. g. p.m.ē.), liecina Turcijas muzeju dati.

Pils ir oficiāla valsts muzeju un arheoloģisko izrakumu vieta. Vienlaikus pilī bija ierīkots muzejs, ko devās apskatīt gan vietējie iedzīvotāji, gan ārzemju tūristi. No pils pavērās arī brīnišķīgs skats uz Gaziantepas pilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!