Foto: Publicitātes foto

Rīt, 28. maijā, visā Latvijā notiks "Baznīcu nakts" – kristīgais kultūras notikums, kad baudīt mūziku, mākslu, arhitektūru, dziesmas, klusumu un lūgšanu. Pasākuma dienā baznīcas būs atvērtas līdz pusnaktij un ilgāk. Informācija pasākuma mājaslapā liecina, ka otro gadu "Baznīcu nakts" notikumam pievienosies "Atvērto baznīcu diena" un ikviena draudze turēs savu dievnamu atvērtu viesiem no pulksten 10 rītā.

Baznīcu nakts šogad Latvijā notiks jau devīto reizi un vairāk nekā 170 baznīcas būs atvērtas visiem interesentiem. Ekumeniskais dažādu kristīgo konfesiju draudžu kopīgi veidotais notikums tradicionāli norisinās no pulksten 18 līdz pusnaktij un ilgāk. Baznīcu nakts aicina ikvienu cilvēku iepazīt tuvāk kristīgo kultūras, mākslas un garīgo vērtību mantojumu.

Pasākuma mājaslapā sniegtā informācija norādīts, ka "Atvērto baznīcu diena" ir iniciatīva, kas pievienojās Baznīcu naktij 2021. gadā, un tā ir iespēja visiem interesentiem apceļot Latvijas novadu dievnamus un iepazīt to sakrālā mantojuma skaistumu no pulksten 10 līdz 22.

Plānots, ka baznīcās, kur ir tāda iespēja, pulksten 12, 18 un 22 zvanīs zvani. Pulksten 21 vienā laikā visās baznīcās lūgs Tēvreizes lūgšanu un dziedās tautas lūgšanu "Dievs, svētī Latviju!". Notiks aizlūgumi, iestājoties par Ukrainas tautu viņu cīņā par savas valsts brīvību no Krievijas okupācijas, par mieru un kara izraisītāju atgriešanos no ļaunuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!