Lai arī liela daļa pilsētu un apskates vietu tūrisma sezonu izvēlas atklāt maija otrajā pusē, piemēram, Muzeju nakts laikā, vairāki, nu jau tradicionāli pasākumi notiks arī šajā nedēļas nogalē. Tā nu Koknesē modinās samu, bet Tērvetē - pasaciņu. Savukārt Ikšķilē notiks orientēšanās, bet Lauku ceļotājs vasaras sezonu jau ierasti atklās ar "Atvērtajām dienām laukos".

Sama modināšana

Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 14. maijā, jau tradicionāli ar Daugavas Sama modināšanas svētkiem tiks atklāta Kokneses tūrisma sezona.

Šogad Kokneses puses tūrisma piedāvājumā uzsvars tikšot likts uz jaunizveidotajiem ūdenstūrisma maršrutiem ar jaunām laivu piestātnēm Kokneses pilsdrupās, Likteņdārzā un pavisam jaunā vietā, pie bijušā bērnudārza "Gundegas" Daugavas upes krastā, pastāstīja Kokneses tūrisma centra direktore Daina Liepiņa.

Tūrisma sezonas atklāšanas dienā ikviens varēšot arī atklāt jauno vikingu laivas "Nameisis" ūdenstūrisma maršrutu "Kokneses pilsdrupas" – "Likteņdārzs". Brauciena laikā laivas kapteinis būšot arī gids, kurš ar savu stāstījumu iepazīstinās ar pilsdrupu apkārtnē cilvēku skatam zudušo apkārtni un Likteņdārza vienreizējo ainavu, un stāstu. Kokneses pilsdrupās nedēļas nogalēs būs iespēja apgūt pavisam jaunas prasmes – rakstīšanu ar spalvu.

Vairāk lasiet šeit.

Pasakas un Rūķis Tērvetē

Foto: F64

Ikšķilē svinēs Ģimenes dienu un aicinās ceļot

Foto: Publicitātes foto

102 saimniecības atvērs durvis

Foto: LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!