Foto: Shutterstock
Augusts tradicionāli ir karstākais kāzu mēnesis. Jaunajam pārim šī diena paliks atmiņā uz visu mūžu, bet, lai kaut kas tomēr neaizmirstos, vēlams šo īpašo notikumu iemūžināt brīnišķīgās fotogrāfijās. Par to, kur fotografēties, vislabāk iepriekš izrunāties ar kāzu fotogrāfu, kam pieredze šajā jomā ir vislielākā, bet arī mēs piedāvājam dažas rosinošas idejas, kur doties iegūt labākās bildes.

Pilsdrupas

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kokneses, Bauskas, Dobeles vai citas pilsdrupas, kuru Latvijā netrūkst, būs izcils fons romantiskām fotogrāfijām, turklāt tā būs arī vieta, kur varēsiet atgriezties katrā kāzu gadadienā, lai uzņemtu jaunu foto.
Protams, nevajadzētu aizmirst arī par krāšņajām Latvijas pilīm un muižām. Tās visas piedāvā īpašus pasākumus jaunlaulātajiem, tostarp arī īpašas vietas fotosesijām.

Pie dabas

Foto: Shutterstock

Jau laikus nolūkots rudzu vai kukurūzas lauks skaistu fotogrāfiju uzņemšanai būs neatsverams, jo arī simboliski vēstīs par pārpilnību un auglību. Turklāt pašlaik visa zeme ir pilnbriedā, un atrast izcilu fotografēšanās vietu nebūs grūti pat pēdējā brīdī, braucot uz svinību vietu. Fotogrāfijām tomēr ieteicams neizvēlēties auzu lauku, lai neradītu nevēlamas asociācijas un simbolus.
Īpašas bildes izdosies arī ziedošu lavandu laukā – Latvijā tāpat kā dienvidu valstīs ir saimniecības, kas nodarbojas ar šo violeto un smaržīgo augu audzēšanu. Tomēr, to nav daudz, tāpēc ieteicams iepriekš pārliecināties, vai izvēlētā vieta nav jau aizņemta.

Sudraba muzejs

Foto: Lietotājs: Hameleonas

Dzīvā sudraba muzejs Limbažos piedāvā jaunlaulātajiem veidot jauno dzimtas koku sudraba, salodējot sudraba zariņus. Tas ir svinīgs un saviļņojošs bridis, turklāt jaunais pāris būs tā aizrāvies, ka fotogrāfijas izdosies ļoti dzīvas un atraktīvas. Oriģinālajai tradīcijai ir arī turpinājums - piedzimstot bērniem, dzimtas koku iespējams papildināt. Turklāt muzejā apskatām fantastiski majestātiski sudraba izstrādājumi, kas sasauksies ar līgavas tērpu un fotogrāfijām piešķirs īpašu noskaņu.

Kurzemes jūrmala ar zvejnieku laivām

Foto: Shutterstock

Nedaudz mežonīga un ļoti romantiska vieta fotosesijai būs, piemēram, Lapmežciema piekraste un zvejnieku laivas, ko nebūs grūti apspēlēt fotogrāfijās, izdomājot sižetu. Turpat ir arī veci moli un zeltainas kāpas vai priežu mežs, kur nupat jau sāk ziedēt virši. Ja jaunais pāris tam piekrīt – noteikti vērts gan noaut kurpes un iebrist jūrā, gan atkrist sūnu klajumā. Turklāt jūra ik brīdi ir mainīga, un vienāds fons divām fotosesijām nav iespējams.

Jūrmalas vēsturiskās dzelzceļa stacijas

Foto: Shutterstock

Sliedes, kas vijas paralēli, stacija, no kuras doties tālāk kopā, jauns ceļojums – visi šie salīdzinājumi derēs, lai raksturotu dzelzceļa romantiku, turklāt vecās Jūrmalas stacijas ir arī arhitektūras pērles, kas izdaiļos īpašo foto. Vasaras sezonā gan ieteicams izvēlēties Jūrmalas tālo galu – Pumpurus, Mellužus, Vaivarus vai Ķemerus, kur būs mazāk ļaužu, un fotografēšanos nekas netraucēs.

Gaujas krasti Inčukalnā

Foto: DELFI

Līkumotais Gaujas krasts, krituši koki, papardes un strautiņi, kas urdz no kalna – tāds ir mežs jau dažu desmitu kilometru attālumā no Rīgas, netālu no skaistās Krimuldas baznīcas. Ja ieplānots pēc ceremonijas tālāk doties uz Siguldu, noteikti ir vērts atlicināt kādu brīdi un piestāt, piemēram, Rāmkalnos, lai to visu atklātu.

Mazsalaca ar Skaņo kalnu, Mīlestības tiltiņu, Eņģeļu alu

Foto: oskarito

Jau šo vietu nosaukumi rada romantiskas asociācijas, un ne velti, jo tās ir ideālas kāzu fotografēšanai. Ieeja Eņģeļu alā tiešām pa gabalu atgādina spārnus, Mīlestības tiltiņš ir gleznaini skaists, bet Skaņā kalnā noteikti jāizmēģina atbalss skanējums, ko varēsiet iemūžināt dzīvīgās bildēs. Atliek vien labi skaļi izsaukties: “Ādam, kā sauc tavu sievu!”

Ūdenskritumi

Foto: vilisB

 
Latvija ir pilna brīnišķīgām mazām upītēm, tāpēc fotografēšanai ieteicams izvēlēties nevis tradicionālās Ventas vai Abavas rumbas, kur sastapsiet arī citus kāziniekus, bet ko mazāk zināmu, piemēram, Īvandes ūdenskritumus pie Rendas vai Dāvida dzirnavu ūdenskritumus Vaives pagastā. Šīs dzirnavas īpašas padara Dāvida avoti un to veidotie ūdenskritumi, kuru tecējumu papildina brūngani oranžā gultnes krāsojuma skaistums – tie ir viens no Latvijas dabas pieminekļiem. Pavisam nelielā teritorijā viens otram līdzās saskaitāmi ap trīsdesmit avoti, kas pēcāk ieplūst Vaives upē.
Īvandes ūdenskritumi, kas izvietojušies vairākos stāvos, gan iespaidīgāk izskatīsies, ja nesen būs lijis, jo lielā sausumā tie var pārvērsties mazā urdziņā.

Purva takas – Ķemeru purvs, Cenas tīrelis

Foto: Li2Lu

Latvija ir īpaša ar purviem un tīreļiem, ko novērtē ikviens Eiropas dabas tūrists. Kāpēc lai neizmantotu šo dabas bagātību kā īpašu fonu fotosesijai? Turklāt lielajos purvos uzstādītas platas laipas dabas vērotājiem, kas ļaus saglabāt jaunos un smalkos apavus neskartus. Ainava, kas vienam atgādina Amazones ieleju Brazīlijā, citam Lapzemi, ir kā radīta fotografēšanai un aktīvām bildēm – skrējiens pa laipām vai gājiens pāri tiltiņam ar līgavu rokās būs izcili kadri.

Bulduru dārzkopības vidusskolas dārzs

Interesanta un krāšņa vieta ir Bulduru dārzkopības vidusskolas dārzs Lielupes krastā, ko skolas audzēkņi, topošie daiļdārznieki, katru sezonu izveido no jauna. Krāšņas puķudobes, ziediem pilni grozi un vīteņaugiem apauguši statīvi – tas viss ir pieejams dārzā pilnīgi bez maksas un netālu no Rīgas. Turklāt uz dārzu var doties kopā ar kāzu viesiem, jo arī viņiem būs ko apskatīt, kamēr jaunais pāris fotografējas.

Latgales pakalni un skulptūras

Foto: vilisB

Latgalē ainavisku vietu un iekoptu stūrīšu netrūkst, piemēram, Ķēniņkalns, kur pakalnos un nelielu dīķīšu krastos izvietotas dažādas interesantas koka skulptūras, ir ļoti piemērota vieta fotosesijai, ja kāzas tiek svinētas Latgalē. Tieši skulptūras ļauj izspēlēties un izdauzīties fotosesijā, turklāt dod iedvesmu jaunajam pārim, kas jau noguris no pozēšanas oficiālās vietās.
Jāpiebilst, ka vēl tikai dodoties uz svinību vietu vai izvēlēto fotografēšanās objektu, pieredzējuši kāzu fotogrāfi iesaka arī apstāties uz kāda no smilšainiem lauku ceļiem un uzņemt bildes jaunās ģimenes albumam. Rūgts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!