Pagājis mēnesis kopš Ventspilī atklāts jaunais zinātnes centrs "Vizium". Šajā laikā tas ir tapis par vienu no pieprasītākajiem šīs vasaras brīvdienu galamērķiem. Turklāt jau ir izkristalizējušies apmeklētāju iecienītākie eksponāti. Tāpēc "Vizium" komanda dalās ar populārākajiem eksponātiem, kurus noteikti jāizmēģina, apmeklējot zinātnes centru.

Lielu interesi apmeklētājiem izraisa veselīgā dzīvesveida galerija un simulatoru zona. Ļauties adrenalīnam un piedzīvot spilgtas emocijas piedāvā absolūts apmeklētāju favorīts – virtuālās realitātes nobrauciena simulators. Ar virtuālās realitātes briļļu un kustīgās platformas palīdzību tajā ir iespēja izbaudīt amerikāņu kalniņu nobrauciena emocijas, tajā skaitā arī brīvo kritienu un straujus pagriezienus.

Radošajiem prātiem būs iespēja izpausties un radīt mākslu, zīmējot virtuālajā realitātē. Uzvelkot virtuālās realitātes brilles, apmeklētāji var nokļūt gluži citā pasaulē – tukšā virtuālajā laukumā, kas kalpo kā tīrs audekls mākslas darbu radīšanai. Ar kontrolieru palīdzību apmeklētājiem ir iespēja ļauties fantāzijai un ar dažādu krāsu un virtuālo otu kombināciju palīdzību uzzīmēt sev apkārt visu, ko vien prāts spēj izdomāt.

Mums ir ļoti paveicies ar valsts ģeogrāfisko stāvokli – Latvijā zemestrīces tikpat kā nedraud vai arī tās ir tik niecīgas, ka tikpat kā nav jūtamas. Zinātnes centrā ikvienam ir iespēja interaktīvā un drošā veidā piedzīvot zemestrīci no pašām mazākajām vibrācijām līdz stiprākajām. Zemestrīces simulators izskatās kā kafejnīcas galdiņš ar galda lampu un traukiem, eksponātam darbojoties, šie priekšmeti lieliski attēlo dažādus zemestrīces vibrācijas līmeņus.


Lielu ziņkārību un interesi apmeklētājos raisa "Vizium" lāzeru labirints viedo tehnoloģiju galerijā. Tajā ikviens apmeklētājs var iejusties Džeimsa Bonda lomā. Ikviens var pārbaudīt savu izveicību un lokanumu, izvairoties no lāzeru stariem. Lāzeru labirintam ir vairākas sarežģītības pakāpes, tāpēc tas būs piemērots ikvienam.

Bērniem lielā cieņā ir auto simulators, kura uzdevums ir parādīt, kā izmainās cilvēka reaģēšanas ātrums, vadot automašīnu alkohola un citu apreibinošo vielu ietekmē, vienlaicīgi atgādinot, ka tas ir bīstami. Eksponāts piedāvā izbraukt trasi divas reizes – pirmajā reizē bez apgrūtinājumiem, savukārt otrajā reizē ar apgrūtinātu redzamību un automašīnas vadāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!