Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Šogad atklātā zinātnes centra "Vizium" ieejas biļetes tagad iespējams iegādāties arī internetā, vienlaikus rezervējot apmeklējumu konkrētā laikā un tādā veidā izvairoties no gaidīšanas rindā, "Delfi" vēsta Ventspils Digitālā centra pārstāvis Kristaps Dambergs.

Rezervāciju var veikt centra mājaslapā www.vizium.lv, kā arī mobilajā lietotnē “Bookla”. Lietotne pieejama gan Android, gan iOS lietotājiem, nodrošinot četru valodu – latviešu, angļu, krievu un lietuviešu atbalstu, skaidro Dambergs. Biļešu rezervācijai pirmajā reizē klientam jāveic īsa reģistrācija, ievadot telefona numuru, savu vārdu, e-pasta adresi un paroli. Reģistrētais apmeklētājs var saņemt atgādinājumu par vizītes sākumu, atstāt atsauksmi, kā arī turpmāk saņemt paziņojumus par zinātnes centra jaunumiem. Rezervētajam ekspozīcijas zāles apmeklējumam tiek piedāvāti divi ierašanās laiki – no pulksten 10 un no pulksten 14. Katrā laika posmā paredzēts rezervēt 50 biļetes.

Biļetes tiešsaistē var iegādāties ne tikai ekspozīcijas zāles apmeklējumam, bet arī uz zinātnes šoviem un radošajām darbnīcām. Internetā iegādātās biļetes nepieciešams reģistrēt zinātnes centrā – šim mērķim ir paredzēta atsevišķa kase, nodrošinot, ka apmeklētājam ar internetā iegādāto biļeti nav jāstāv kopējā rindā.

"Iegādājoties biļeti internetā, tādējādi rezervējot sev konkrētu apmeklējuma laiku, tiks piemērota maksa 5% apmērā no biļešu cenas, tāpat pie biļešu standarta cenas tiks pieskaitīta komisijas maksa par biļešu iegādi tiešsaistē," skaidro Dambergs.

Klasēm un lielākām grupām ekskursiju nepieciešams pieteikt, izmantojot pieteikšanās anketu "Vizium" mājaslapas sadaļā “Ekskursijas”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!