Foto: Vida Press

Zviedrijas leģendārā Ledus viesnīca jeb "Ice Hotel" turpmāk darbosies visu gadu, jo tās būvniecībā tiks izmantoti saules paneļi. Viesnīcas īpašnieki publicējuši plānus, kas paredz uzbūvēt jaunu un pastāvīgu struktūru ar saules paneļiem tā, ka viesnīca varēs darboties 365 dienas gadā, raksta Vida Press.

Līdz šim jau 26 gadus Ledus viesnīca savas aukstās durvis vēra ziemas sezonā. Savukārt pavasarī tā gluži dabīgi izkūpēja gaisā vai aizplūda līdz ar siltāka laika iestāšanos. Tagad publicēti plāni un vizualizācijas ar jaunās 2016. gada pastāvīgās viesnīcas attēliem, kuros redzams, kā izskatīsies futūristiskā, bet tomēr skandināviskā askētismā ieturētā naktsmītne 2016. gadā.

Viesnīca atrodas Jukasjarvi (Jukkasjärvi), mazā pilsētiņā Zviedrijas ziemeļos aiz Polārā loka. Tajā dzīvo tikai 1100 iedzīvotāji un gandrīz tikpat daudz – 1000 – suņu, teikts viesnīcas mājaslapā.

Arī jaunajā viesnīcā tiks ieturēta sniega un ledus tematika. Pastāvīgās viesnīcas vizualizācijas veidojuši "PinPin Studio".

Jaunajos plānos, kuros redzami 2016. gada pastāvīgās viesnīcas attēli, paredzēta ziemeļblāzmas vērošanas platforma, kā arī paziņots, ka tajā būs 30 numuriņi, mākslas galerija un bārs. Vasarā viesnīcu klās zālājs, bet ziemā kā jau ierasts – sniegs un ledus.

Foto: Vida Press

Viesnīcu ar elektroenerģiju nodrošinās saules paneļi. Vasarā Zviedrijas ziemeļos valda polārā diena – tā gan ilgst tikai 100 diennaktis gadā, bet tas esot pietiekami, lai nodrošinātu arī ziemai nepieciešamo elektrību.

Jāpiebilst, ka pirms 25 gadiem viesnīcas ideja sākusies ar tikai 45 kvadrātmetrus lielu sniega un ledus iglu, bet gadu gaitā viesnīca kļuvusi par ko līdzīgu ledus pasaulei vai pilsētai ar restorānu, kapelu, lielākiem un mazākiem numuriņiem un vēl daudz ko citu.

Ledus viesnīca un tās struktūras ir aizsargātas ar Zviedrijas autortiesību likumu, kā arī tā ir atzīta par mākslas darbu, un uz to attiecas visi ar mākslas darbu aizsardzību saistītie likumi Zviedrijā.

Jāpiebilst, ka 2000. gadā arī kanādieši sekoja zviedru piemēram un atklāja savu ledus viesnīcu.

Vairāk informācijas par Ledus viesnīcu meklējiet: www.icehotel.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!