Foto: Shutterstock

Eiropas mala ar brīvības elpu – tā varētu raksturot seno un lepno jūrasbraucēju valsti Portugāli. Tā atrodas Pireneju pussalas rietumu daļā un ir vistālākā valsts uz rietumiem kontinentālajā Eiropā. To apskalo okeāns un apspīd dienvidu saule, tās pilsētas glabā tūkstošiem vēstures liecību, savukārt vīna baudītājiem šeit būs gluži vai paradīze, bet gastronomisko labumu cienītāji Portugālē aiz laimes var justies kā debesīs. Ne velti, tieši Portugāle kļūst arvien pieprasītāks Latvijas tūristu galamērķis!

Interesanti, ka Portugālei ir tikai viena robeža – ar Spāniju. Starp citu, kāds karstasinīgāks portugālis par apvainojumu var uzskatīt arī uzrunāšanu spāņu valodā. Jo Portugāle taču nav Spānija, un sajaukt vietējos ar spāņiem nav labais tonis. Portugāļi mīl savu zemi, tradīcijas un mieru. Steiga tur ir gandrīz lamuvārds.

Portugāles sastāvā ietilpst arī Atlantijas okeānā esošās Azoru salas un Madeiras sala. Rietumos no valsts galvaspilsētas Lisabonas atrodas Eiropas galējais rietumu punkts - Rokas rags.

Lūk, idejas, ko apskatīt šajā Eiropas dienvidu valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!