Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, svētdien, 27. septembrī, pulksten 11 Valmieras tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina atklāt Beverīnas un Priekuļu novadu dažādo dabas un kultūrvēsturisko vietu vilinājumu. Ikviens aicināts doties aktīvā velobraucienā kopā ar pieredzes bagāto velobraucēju un aktīvā tūrisma gidi Santu Paegli. Maršruta kopējais garums būs aptuveni 35 kilometri.

Brauciena laikā būs iespēja ne tikai baudīt rudens dzestrumu un lapu krāsošanos, bet arī uzzināt interesantus stāstus gan par zināmām, gan mazāk zināmām vietām un objektiem Beverīnas un Priekuļu novadā. Gides stāstos varēs atklāt latviešu dzejnieka un tulkotāja Eduarda Veidenbauma mīlas pārdzīvojumus un uzzināt, kāds dzejolis ticis sacerēts pie Startu ezera. Velobrauciena laikā būs iespēja aplūkot Tribalsa ainavas, Startu muižu, kā arī tādus kultūrvēsturiskos centrus kā Mārsnēnmuiža un Mūrmuiža.

Pasākums ilgs aptuveni piecas stundas, un tas būs vidējas grūtības pakāpes. Brauciena laikā plānotas vairākas vietas atpūtai, kur ikviens varēs mieloties ar savām līdzi paņemtajām uzkodām un dzeramo ūdeni. Tāpat neizpaliks arī jautras un interesantas aktivitātes gida vadībā. Velobraukšana lielākoties notiks pa grants seguma ceļiem un celiņiem. Savai drošībai brauciena laikā organizatori aicina lietot velobraucēju ķiveres un cimdus.

Lai nodrošinātu valstī noteikto drošības pasākumu ievērošanu, kā arī kvalitatīvu ekskursijas norisi, interesentiem nepieciešams pieteikties, jo vietu skaits pasākumā ir ierobežots. Informāciju par brauciena starta vietu dalībnieki saņems pēc reģistrēšanās braucienam.

Pieteikšanās velobraucienam, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot e-pastu tic@valmiera.lv vai klātienē Valmieras TIC.

Nākamais aktīvās atpūtas pasākums plānots 28. novembrī, kad kopā ar aktīvā tūrisma entuziasti Santu Paegli notiks nakts pārgājiens pa Valmieru.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!