Foto: Publicitātes foto
No 1. jūnija līdz 30. septembrim Latvijas–Lietuvas pierobežā notiks tūrisma akcija "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!". Jau ceturto gadu Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku novada pašvaldības Latvijā un Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu rajona pašvaldības Lietuvā organizē kopīgu tūrisma akciju "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!". Projekta mērķis ir veicināt tūrisma attīstību Latvijas–Lietuvas pierobežas reģionā, veidojot kopīgu tūrisma maršrutu un popularizējot tūrisma apskates objektus un uzņēmumus.

Akcijā aicināti piedalīties Latvijas un Lietuvas zinātkārie iedzīvotāji. Visi objekti pieejami brīvā dabā jebkurā diennakts laikā, tiem nav ieejas maksas. Dalībniekam ir jānofotografējas pie vismaz 16 no 24 akcijas objektiem (jāuztaisa pašbilde).

Tie, kuriem patīk tehnoloģijas, lejuplādējot mobilo aplikāciju – "Kaimini Zemgale", savu pašbildi varēs augšuplādēt elektroniski, bet Bauskas, Vecumnieku, Biržu, Pasvales, Pakrojas, Jonišķu tūrisma informācijas centros iespējams saņemt drukāto karti, kur arī pēc tam, uzrādot fotogrāfijas pie konkrētajiem objektiem, iespējams iegūt attiecīgo zīmogu.

Iesniedzot apzīmogotās akcijas kartes iepriekšminētajos tūrisma informācijas centros vai augšupielādējot tās mobilajā aplikācijā līdz 5. oktobrim, būs iespēja pretendēt uz kādu no balvām: četriem velosipēdiem un četriem elektriskajiem skrejriteņiem, kā arī astoņām vietējo uzņēmēju dāvanu kartēm, pastāstīja Bauskas tūrisma informācijas centra vadītāja un projeka koordinatore Inese Turkupole-Zilpure.

Akcijas kartes konkrētajos tūrisma informācijas centros būs pieejamas no 1. jūnija, bet jau tagad iespējams iepazīties ar akcijas objektiem un pierobežas tūrisma piedāvājumu šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!