Svētdien, 31. jūlijā, pulksten 13 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā kājām pa Jelgavu "Jelgava 1944. gada jūlija liesmās" kopā ar gidi Signi Lūsiņu. Ekskursijas laikā varēs atklāt, kāda Jelgava izskatījās pirms liktenīgajiem 1944. gada notikumiem un kāpēc gandrīz visa pilsēta tika nodedzināta.

Uguns, karstums un dūmi – tie ir jelgavnieku atmiņu stāstījumu atslēgvārdi, runājot par 1944. gada jūlijā piedzīvoto. Par to, kādas bija šīs Jelgavai liktenīgās dienas, kas tajās notika un kāpēc vairāk nekā 90 procenti no pilsētas apbūves nodega, varēs uzzināt ekskursijas laikā. Ekskursija paredzēta kā pastaiga pa pilsētas centrālo daļu, ieklausoties aculiecinieku atmiņās, šķirstot vecos foto albumus, atklājot, kā pilsēta izskatījās līdz liktenīgajām vasaras dienām, un mēģinot domās restaurēt to dienu notikumus.

Ekskursija kājām "Jelgava 1944. gada jūlija liesmās" sāksies svētdien, 31. jūlijā, pulksten 13 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa ekskursijā 1 eiro, skolēniem un pirmskolas vecuma bērniem bez maksas. Ekskursijas ilgums paredzēts divas stundas. Pieteikšanās ekskursijai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Vairāk informācijas par ekskursijām un maršrutiem Jelgavā un apkārtnē mājaslapā www.visit.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!