Tilžas pagasta svētku dienā, 22. jūlijā, Balvu novada Tūrisma informācijas centrs aicina doties braucienā "Tilžas pagasta ekspedīcija". Tā būšot izzinoša ekskursija, kurā dalībnieki brauks ar savām automašīnām. Dienas laikā tiks apmeklētas interesantas vietas, kas atklās Balvu novada Tilžas pagasta un apkārtnes vēsturi, dabu un ļaus iepazīt čaklos pagasta cilvēkus. Vietējā gida lomā Aina Rakstiņa.

Ekspedīcijas sākums un tikšanās pulksten 11 pie kultūras nama Tilžā (Brīvības iela 5). Tālāk dalībnieki brauks ar savām automašīnām vienotā kolonnā uz programmā paredzētajām pieturvietām.

Dienas gaitā dalībnieki apmeklēs:


- Baznīcas Tilžā: Baptistu baznīca, Romas katoļu baznīca, Pareizticīgo baznīca, Ev. Luteriskā baznīca;
- Numernes valni un Grīvas mežus: Nacionālo un padomju partizānu nometnes vietas, Meiteņu kalniņš, Numernes skatu tornis;
- Ap pulksten 13 saimniecībā "Skujāni" baudīs pusdienu zupu (ziedojums 1,50 eiro);
- Liliju un akmeņu dārzus "Ezerlīči" (ziedojums 1 eiro);
- Retro moto kolekciju "Rūsa vējā" (ziedojums – nauda, senlietas, vecas motociklu detaļas u.c.).

Pieteikšanās ekspedīcijai un papildu informācija: 29272948, turisms@balvi.lv.
Pasākumu organizē Tilžas pagasta pārvalde un Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs.

22. jūlijā visas dienas garumā notiks arī Tilžas pagasta svētki (programma tiks publicēta www.balvi.lv, www.turisms.balvi.lv, kā arī Facebook).

Dienas laikā no pulksten 11 līdz 16 arī individuālie apmeklētāji var viesoties:

- Retro moto klubā "Rūsa vējā" (Krasta iela 3, Tilža), ieeja – ziedojums, vizināšanās ar motocikliem pa papildus samaksu. Papildu informācija – 26425960.
- Liliju un akmeņu dārzos "Ezerlīči" (Dievžeikari, Tilžas pagasts), ieeja - ziedojums 1 eiro. Papildu informācija – 26363508.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!