Foto: Publicitātes foto
29. augustā atsāksies pārgājienu cikls "Apkārt Kocēnu novadam", kur otrajā posmā interesenti tiks vesti maršrutā "Bauzis – Dauguļu mž.".

Otrais posms sāksies pie Vējkroga uz Kocēnu novada un Pārgaujas novada robežas. Ceļš vedīs pa lielākiem un mazākiem lauku celiņiem, cauri mežiem un šķērsojot Teterkalna Mucenieku purvu. Tiks meklētas robežas starp Pārgaujas un Limbažu novadiem, līdz beidzot pārgājiena dalībnieki nonāks Dauguļos. Interesanti, ka šajā posmā nāksies doties pa senajām muižu robežām un tiks uzmeklēts arī Septiņu kungu robežakmens. Tāpat maršrutā tiks apietas vismaz deviņas ūdenstilpes.

Jau iepriekš ziņots, ka pārgājienu cikls sastāv no septiņiem posmiem, un turpmāko sešu posmu norise plānota 29. augustā, 29. septembrī, 25. oktobrī un 29. novembrī un pēdējie divi posmi 2021. gada janvārī un februārī. Pārgājieni vedīs pa Kocēnu novada robežu, protams, ievedot gan kaimiņu novados un arī dziļāk pašā Kocēnu novadā, lai maršruts veidotos interesants un izejams. Visi maršruti būs līnijveida, taču tiks nodrošināts autobuss, kas nogādās dalībniekus uz maršruta sākuma punktu, savukārt automašīnas paliks noslēguma punktā. Prognozēts, ka, izejot visus posmus, kopumā tiks veikti aptuveni 127 kilometri, taču kilometru skaits vēl var mainīties, jo pirms katra posma veikšanas tiks veikta maršruta pārbaude dabā un izpētītas labākās takas. Par pamatu posmu nosaukumiem ņemti māju nosaukumi no pirmā Latvijas brīvvalsts laika topogrāfiskās kartes.

Katrs posms būs interesants ar savām īpatnībām un dabu, ko papildinās viesošanās pie vietējiem uzņēmējiem un vēstures pētīšana par konkrēto apkārtni.

Pieteikšanās pārgājienam te, turisms@kocenunovads.lv vai pa tāltruni +371 28644530. Dalības maksa – četri eiro, ar kuru tiek nodrošināti transporta pakalpojumi un zupa pārgājiena gala punktā. Tikšanās vieta dalībniekiem – pie bijušās Dauguļu internātpamatskolas, Dauguļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!