Ja vēlaties atgriezties bērnībā vai savai meitai parādīt, kā dzīvo pasaules slavenākā lelle Bārbija, labākais ceļojuma galamērķis būs nesen Vācijas galvaspilsētā Berlīnē atvērtais Bārbijas muzejs.

Vairāk nekā 2000 kvadrātmetrus lielā māja, kas pārpilna pēļiem un citiem sievišķīgiem niekiem ir tipiski Bārbijai ieturēta rozā toņos, vienīgais, kā šeit trūkst ir himna "I'm a barbie girl in a barbie world!".

Bārbijas māja nav tipisks muzejs, bet sava veida interaktīvs atrakciju parks, kurā iespējams izstaigāt visas Bārbijas mājas istabas, palaiskoties gultās ar baldahīniem, piemērīt visas garderobē izvietotās drēbes vai virtuvē, pēc īpašajām Bārbijas receptēm, cept kēksiņus. Tāpat būs iespēja atpūsties arī Bārbijas kafejnīcā, izpriecāties karaokes bārā un iepirkties Bārbijas veikaliņā.

Lai izveidotu pēc iespējas autentiskāku, bārbijiskāku vidi, mājas radītāji ieguldījuši gan daudz darba, gan arī līdzekļus, piemēram, virtuves iekārta, vanna, skapji un krēsli kopumā sver 250 tonnas un uz Berlīni atceļojuši no Amerikas.

Ieejas biļetes cena Bārbijas mājā ir sākot no 17 eiro, un projekta īstenotāji ir pārliecināti, ka māja uzņems ap 20 tūkstošiem viesu katru dienu, jo Berlīnes Bārbijas māja ir pirmā un pagaidām arī vienīgā šāda māja pasaulē.

No Rīgas uz Berlīni visātrāk būs doties ar "AirBaltic" tiešo reisu, taču, ja braucat ar bērniem, gana ērts būs ceļš ar auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!