Foto: DELFI

Daugavpils novada dienas jau tradicionāli tiek rīkotas septembrī, lai sekmētu novada atpazīstamību, sniegtu iespēju Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem iepazīt Daugavpils novada ražotāju un tautas mantojuma produktu vērtības, kulināro mantojumu, paplašinātu tūrisma iespējas, parādītu bagātās tradīcijas un godinātu amata prasmju nesējus. 17. septembrī ar plašu kultūras programmu un citām aktivitātēm apmeklētājus aicinās Novada dienu gadatirgus, kas norisināsies no pulksten 10 līdz 14 Rīgas ielā 2, Daugavpilī.

Kā pastāstīja organizatori, tad ikviens, kas iegādāsies preces no Daugavpils novada tirgotāja ne mazāk kā trīs eiro vērtībā, varēs nogaršot Daugavpils novadam raksturīgos Lauku gardumu ielas ēdienus.

Foto: DELFI

Ražotāju un amatnieku gadatirgū vietējie ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem pārsteigšot ar daudzveidīgo produkciju. Tur varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, dekoratīvos stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.

Foto: Publicitātes foto

Mazpulku kolektīvi, kas ik gadu priecē gadatirgus apmeklētājus ar savu produkciju, arī šogad piedalīsies ar saviem darinājumiem. Tāpat gadatirgū piedalīsies Daugavpils novada muzeju pārstāvji, skolēnu un jauniešu organizācijas, iesaistot apmeklētājus radošo darbnīcu virpulī.
2014. gadā novada dienās tika aizsākta pagastu dižošanās tradīcija. Šogad īpaši izcelti un sumināti tiks Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagasti. Ielūkoties šo pagastos tuvplānā varēs caur fotogrāfiju izstādi. Savukārt Latgales Zoodārza ekspozīcijā varēs apskatīt Eiropas retos abiniekus un rāpuļus, kas sastopami Daugavpils novadā. Arī Daugavpils Universitāte šogad klātesošajiem piedāvās radošo darbnīcu "Dabas laboratorija".

Vienības laukumā visas dienas garumā norisināsies strītbola, svarbumbu celšanas sacensības un basketbola soda metienu konkurss, savukārt Dambretes un šaha klubā (Raiņa ielā 69) norisināsies Novada dienām veltīts šaha un dambretes turnīrs.

Foto: Publicitātes foto

Kultūras cienītāji varēs izbaudīt svētku lielkoncertu, kurā savas programmas prezentēs pagasti, Šarkovščinas vācu kultūras un tautas mākslas centra trio "Вдохновение" no Baltkrievijas, tautas deju ansamblis "Līksme", folkloras kopa "Dyrbyni", kā arī svētku īpašā viešņa – Olga Rajecka.

Vairāk informācijas: www.novadadienas.lv; www.daugavpilsnovads.lv

Pasākumu rīko Daugavpils novada dome. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!