Foto: Publicitātes attēli

13. decembrī Daugavpils novadā, atpūtas bāzē "Virogna", durvis pirmo reizi vērs Salaveča ciemats "Sniegavilla", kur bērniem būs pieejamas dažādas tematiskas svētku izklaides. Apmeklētājus sagaida aizraujošs ceļojums zvaigžņu un galaktikas pasaulē, ceļojums laika mašīnā, šķēršļu josla, zvaigžņu labirints, zinātniskais šovs, vizināšanās ar haskijiem un ugunsšovi.

Viena no ieceres autorēm un pasākuma organizatorēm Tatjana Laitāne "Tūrisma Gidam" atklāj, ka brīnumi sāksies jau ceļā uz "Sniegavillu". Katrai grupai būs savs gids, kurš iepazīstinās bērnus ar gaidāmo ceļojumu un tā varoņiem. Ierodoties "Sniegavillā" bērnus sagaidīs tikšanās ar zelta robotu Goldmenu, kuru izgatavojis Zelta planētas pulksteņu meistars. Robots piedāvās bērniem iziet Piedzīvojumu taku, kur viņus gaidīs dažādi šķēršļi. Tos pārvarējuši bērni nokļūs pie Pulksteņu meistara un "Laika vārtiem", kurus darbina zobratu mehānisms un kas ļauj pārvietoties laikā. Taču mehānisms ir salūzis, vārti nedarbojas un bērni ir iestrēguši laikā. Lai nokļūtu Ziemassvētkos, bērniem būs jāsameklē pazudušais zobratiņš, jāsaremontē mehānisms un jāatver "Laika vārti".

Nākamā pieturvieta ceļojumā būs "Salaveča observatorija", kur starp milzu planētām interaktīva ķīmijas šova laikā bērni varēs palīdzēt Salavecim un Sniegbaltītei iegūt "mūžīgo sniegpārsliņu". Eksperimentos tiks izmantots gan sausais ledus un šķidrais slāpeklis, gan arī ilūzijas.

Foto: Publicitātes attēli

Ceļojuma gaitā "Portālā 2020" galaktikas sargiem vajadzēs arī atrast izeju no "Zvaigžņu labirinta", palaist "Kosmisko raķeti" un izturēt dažādus citus pārbaudījumus. Ceļojuma noslēgumā galvenajā laukumā pie "Sniegavillas" Ziemassvētku egles viņus sagaidīs īsts Salavecis ar Sniegbaltīti un saldās dāvanas.

Pasākuma noslēgumā visiem tā dalībniekiem, neatkarīgi no sniega daudzuma, būs iespēja vizināties haskiju un Aļaskas malamutu pajūgā, šļūkt no kalna uz pūšļiem un vērot ugunsšovu.

"Salaveča observatorija" un galvenais laukums ar Ziemassvētku egli būs izvietoti speciālās teltīs, bet lielākā daļa pasākuma aktivitāšu noritēs svaigā gaisā, lai bērni var aktīvi izkustēties. Lietus vai stipra vēja gadījumā daļa pasākuma aktivitāšu var tikt pārcelta uz teltīm. Pasākuma dalībniekiem paredzētas arī siltas pusdienas.

Ziemassvētku pasākumus "Sniegavillā" organizē bērnu izklaides centrs "Chucha Chacha" sadarbībā amatu meistaru Valdi Grebežu, biedrības "Atmiņu lāde" vadītāju Irēnu Voitāni, Jelgavas dizaina studiju "Greta", Sanitu Viksni un viņas četrkājainajiem draugiem.

Foto: Publicitātes attēli

Pieteikties Ziemassvētku pasākumam "Sniegavillā" īpaši aicināti bērni vecumā no septiņiem līdz 12 gadiem. Pasākumu apmeklēšana notiks pēc iepriekšēja pieraksta. "Sniegavilla" darbosies līdz 12. janvārim.

Bērnu grupas uz Ziemassvētku pasākumu "Sniegavillā" tiks nogādātas centralizēti ar autobusiem. Individuālajiem braucējiem, lai nokļūtu līdz atpūtas bāzei "Virogna", braucot pa Daugavpils – Rēzeknes ceļu, aptuveni 500 metus aiz Spoģiem ir jānogriežas pa ceļu pa kreisi un jābrauc līdz dzelzceļa sliedēm, aiz kurām ir jānogriežas pa ceļu pa labi un tad jābrauc taisni.

Turpinājumā foto no "Sniegavillas" svētku ieskandināšanas pasākuma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!