Foto: Andris Jermuts

Šogad daudzas pilsētas izgreznojušās īpaši skaistā svētku rotā un šajā ziņā noteikti jāizceļ arī Tukums, kur ik uz stūra sajūtama svētku burvība.

Pastaiga pa Tukumu šogad var izvērsties nudien skaista, jo pilsētā savītas lampiņu virtenes un izvietoti dažādi eksponāti. Noteikti jāizceļ lielā pilsētas svētku egle. Kā "Tūrisma Gids" ziņoja iepriekš, svētku egle šogad slejas 14 metru augstumā un ir aptuveni 40 gadus sena.

Foto: Andris Jermuts

Svētkos atbilstoši ietērpusies ir arī Tukuma Katrīna, kuras tēls atveidots krāsainā bronzā un stiepjas vienu metru un astoņdesmit piecu centimetru augstumā. Skulptūra atrodas Katrīnas laukumā un, kā minēts "VisitTukums", Katrīnas laukums tika izveidots atceroties faktu, ka 1795. gadā Krievijas ķeizariene Katrīna II Tukumam piešķīra apriņka pilsētas tiesības.

Foto: Andris Jermuts

Šajā rudenī Tukumā tika atklāts Latvijas pirmā Ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica piemineklis Jaunās un Lielās ielas krustojumā, Tukuma vecpilsētā. Pieminekļa vieta šajā laukumā izvēlēta speciāli, jo to Meierovics šķērsojis ik dienu, ejot no mājas Harmonijas ielā, kurā uzturējies savos mācību gados, uz skolu Lielā ielā.

Protams, pilsētā ir arī citas vietas, ko vērts apskatīt savām acīm.

Ko apskatīt apkārtnē?

Ja ceļi veduši uz šo pusi, vērts apciemot arī Durbes pili, kas ir izcils Kurzemes klasicisma arhitektūras paraugs un vienīgā no agrākajām Latvijas muižu kungu mājām, kur atjaunots 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma interjers, un radīts zināms priekšstats par vācbaltu kultūru. Apciemojot pili, pirmajā stāvā iespējams apskatīt vēsturiskās kungu mājas interjeru – lietišķās, reprezentācijas un privātās telpas, kur noskaņu rada laikmetam atbilstošie autentiskie aizkari, lustras un citi interjera priekšmeti, bet otrajā stāvā iespējams iepazīties ar muižu vēsturiskajām tradīcijām.

Savukārt pēc ekskursijas vērs doties uz Milzkalnu, kur svaigā gaisā izbaudīt ziemas priekus un pabraukāt pa kalniņu.

Kā vectētiņš pāri gadu simtiem Tukuma pusē apciemojams un apskatāms arī Kaives Senču ozols. Tas ir resnākais ozols Baltijā, kura apkārtmērs vairāk nekā 10 metri. Tas audzis Kaives muižas tīrumos kā izcila ainavas skaistuma sastāvdaļa. Citas idejas lieliskais atpūtai Tukumā meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!