Plāno kārtīgi izstaigāties un pabūt dabā? Ja tā, tad vērts apsvērt ideju par došanos uz Slokas ezera dabas taku, kas atrodas vien nepilnas stundas braucienā no Rīgas.

Slokas ezera dabas taka ir 3,1 kilometru gara, un tā ir lokveida. Vienā virzienā tā ved gar ezera krastu, otrā – cauri mežam, ļaujot vērot, kā pavasarī applūstošs mitrais melnalkšņu dumbrājs ar lielu sūnu un dzeņu daudzveidību nomaina sēnēm bagātu priežu mežu, kas savukārt mijas ar nosusinātu un kokiem apaugušu augsto purvu. Pa ceļam atrodami arī dažādi sportisku aktivitāšu rīki – šūpoles, līdzsvara koks, kāpelēšanas objekti, kas sevišķi priecēs jaunāko paaudzi, jau iepriekš skaidroja "Tūrisma Gids".

Pats ezers ūdensaugu audzēm un sēravotiem bagāts. Ezerā mājvietu radušas vairākas aizsargājamas ūdensputnu sugas. Tur spēkus uzkrāj arī migrējošie putni, tāpēc sevišķi putnu migrācijas laikā pavasaros un rudeņos šī taka ir īsts dārgums putnu vērotājiem. Putnus labāk aplūkot ļauj septiņus metrus augsts putnu vērošanas tornis.

Kas svarīgi, pavasaros un rudeņos daļa taku var būt applūdusi, tāpēc vērts padomāt par ūdens necaurlaidīgiem apaviem.
Skaistus foto no šīs vietas izdevies iemūžināt arī Ilzei Luīzei Pauliņai (ar citiem fotogrāfes foto iespējams iepazīties te), kas ar savu veikumu bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!