Foto: Evija Ziemiņa

Rudens košums vēl joprojām priecē, un Smiltene noteikti nav izņēmums šīs sezonas skaistuma baudīšanai.

Ciemojoties Smiltenes pusē, noteikti jādodas izbaudīt Veco parku un Tepera ezera promenādi. Pats Tepera ezers izveidots, aizsprostojot Abula upi. Senāk ezeru sauca par Kalnezeru, un tā ūdeņi darbināja ūdens ratu, kas bija savienots ar āmura pacelšanas vārpstu. Lielā āmura dēļ ezeru kādreiz dēvēja par Ēmuru. Īpaši skaists ir Tepera ezera ūdenskritums, kas pārsteidz ikvienā gadalaikā.

Turpinot dabas baudīšanu, skaista ainava pavērsies arī pie Niedrāja ezera. Apkārtne tur ir labiekārtota – izveidotas gan pastaigu takas, gan platformas uz ūdens, gan arī spēļu laukumi bērniem. Noteikti vērts pieminēt, ka Niedrāja ezers ir savienots ar sešiem mežezeriem, proti, Mellūzi, Niedrīti, Bezdibeni, Zummeru, Bezvārdi, kā arī Salaini.

Foto: Evija Ziemiņa

Savukārt Cērtenes pilskalns ar savu skaisto un mierpilno apkaimi aicina izjust tā cēlās virsotnes, stāvās nogāzes un pastaigu takas.

Protams, Smiltenes pusē ir vēl vairāk interesantu objektu, ko noteikti vērts apskatīt, bet šīs puses skaistumu fantastiskos mirkļus izdevies iemūžināt fotogrāfei Evijai Ziemiņai, kura bija ar mieru ar savu veikumu padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!