Foto: Natālija Hlapkovska, DELFI
Vaives pagastā atrodas Kaķupītes dabas taka – vidējas grūtības lokveida taka 800 metru garumā, kas ved pa nelielu mežu un pļavu, norādīts Cēsu novada tūrisma mājaslapā.

Mājaslapā norādīts, ka labiekārtotā taka sākas pie Kaķukroga un virzās uz Kaķupītes caurteku, bet tālāk vijas gar Kaķupītes labo krastu, Kaķupītes estrādi un caur dabīgo pļavu nonāk atpakaļ Kaķukrogā.

Dabas takā izveidots neliels koka skulptūru parks, kurā iespējams satikt latviešu tautas pasakās iemīļotus dzīvnieku tēlus – lāci, lapsu, ezi, vilku un pūci. Tāpat pieejams āra bibliotēkas skapis brīvai grāmatu apmaiņai, bet atpūtai vai piknikam takā atrodas arī vairāki guļbaļķu galdi ar soliem un jumtiņu.

Visu nepieciešamo informāciju par taku sniedz turpat uzstādītās informatīvās norādes zīmes un stendi ar QR kodiem. Tos nolasot mobilajās ierīcēs, pieejama padziļināti vēsturiskie fakti par Kaķukrogu, Kaķupītes caurteku un latviešu tautas pasakas.

Jāpiemin, ka Kaķupītes caurteka arī ir interesants apskates objekts, jo tā ir viena no senākajām ceļu būvēm un viena no lielākajām caurtekām valsts ceļu tīklā. Kaķupītes caurtekas garums ir 27 metri un platums – ,5 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!