Ogre ik sezonu pārsteidz pilsētas iedzīvotājus, kā arī viesus ar tematiskiem rotājumiem. Jau labu laiku īpašu ievērību izpelnījusies tieši liepu aleja, kas tiek izgreznota dažādos svētkos. Par godu 18. novembrim, tā ietērpusies atbilstošā rotā.

Sagaidot svētkus, Ogre ietērpusies nacionālajās krāsās. Jau šobrīd pilsēta ir izrotāta ar valsts karogiem, kā arī ar sarkaniem un baltiem lietussargiem liepu alejā pie kafejnīcas "Pie zelta liepas". Lietussargiem izgreznotā aleja diennakts tumšajā laikā tiek izgaismota. Savukārt no svētdienas, 1. novembra, tiks izgaismots arī arkveida gājēju tilts pār Ogres upi, pastāstīja Ogres novada pašvaldības pārstāvji.

"Mēs vēlamies, lai pilsētas rota šai tumšajā un pandēmijas dēļ saimnieciski un emocionāli visai grūtajā laikā iedzīvotājus un viesus spētu uzmundrināt un radītu svētku noskaņu," atzīmē Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, aicinot cilvēkus apzināties un novērtēt to bagātību, kas latviešiem ir – sava valsts un sava valoda, par ko daudzas tautas pasaulē cīnās.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!