Janvāris šogad nudien pārsteidz ar netipiskiem laikapstākļiem. Jau tagad pavasarīgas vēsmas sajūtamas Lāčupītes dendrārijā, padarot to par netipiski interesantu pastaigu vietu arī šajā gadalaikā.

Lāčupītes dendrārijs, kas ir iecienīta pastaigu vieta Latvijas apceļotāju vidū, aizsācies kā Igora Medņa hobijs un vaļasprieks 1959. gadā, skaidrots Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā. Laika gaitā, dendrārijam veltot visu savu brīvo laiku, Mednis savācis ievērojamu koku un krūmu kolekciju, kuras izejas materiāls iegūts gan tepat Latvijā, gan kaimiņos Igaunijā un Lietuvā, gan arī no tālākām teritorijām, minēts ceļvedī "Visit Tukums".

Pastaiga nudien ir aizraujoša, jo tās laikā iespējams apbrīnot pasaku namiņus, kā arī dažādus neparastus kokus un augus, bet, ja parasti rododendri priecē maijā un jūnijā, tad šogad košas vēsmas pamanāmas jau tagad, janvārī.

Īpaši skaistus mirkļus izdevies iemūžināt fotogrāfam Andrim Jermutam, kurš ar savu veikumu bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!